« Femei de afaceri

5 sfaturi pretioase de la femeile de afaceri de succes

Statisticile arata ca lumea afacerilor este dominata de barbati. In ultimii ani, insa, tot mai multe femei au inceput sa ocupe pozitii de conducere in companii mari sau chiar sa-si puna pe picioare propriile afaceri.

Un bun lider, indiferent daca este barbat sau femeie, este ambitios, tenace si mereu in cautarea unor metode inovative pentru a imbunatati procesul de lucru. Iata cateva sfaturi de la femeile de afaceri de succes pentru orice femeie manager sau care isi conduce propriul business:

1. Foloseste-te de elementul vizual in prezentari

Prezentarile sunt la ordinea zilei pentru liderul unei echipe, iar elementul vizual este foarte important pentru a capta atentia ascultatorilor, pentru a structura mai bine ideile, dar si pentru a face mai bine intelese ideile sau pasii de parcurs.

In biroul unui manager ar trebui sa existe un astfel de flipchart">flipchart , pe care sa poata fi expuse ideile dintr-o prezentare sau o sedinta. In felul acesta, mesajul este receptionat mai bine de catre participantii la discutii deoarece au in fata o schema, pe care si-o pot nota in agende. Cuvintele si ideile bune se pot pierde intr-o discutie lunga, iar notarea punctelor principale pe un flipchart vizibil pentru toti cei care participa la sedinta face lucrurile mai clare si mai usor de retinut.

2. Fii la curent cu noile aparitii in materie de device-uri

Device-urile inteligente ne fac viata tuturor mai usoara, insa pentru manageri sau oameni de afaceri sunt si mai importante. Chiar daca laptopul tau vechi inca functioneaza sau consideri ca nu ai nevoie de un telefon nou pentru ca cel vechi inca raspunde nevoilor tale, tehnologia avanseaza mereu si ne poate ajuta foarte mult in treburile cotidiene, precum si in organizarea agendei.

Uneori nici nu realizam cat de mult timp putem economisi daca lucram pe un laptop performant, care nu are nevoie de la fel de mult timp pentru a incarca fisiere sau programe.

3. Fii dispusa sa inveti mereu


Un alt sfat pretios pentru o femeie de afaceri sau pentru un manager este cel legat de mentinerea la curent cu orice inovatie din domeniul respectiv. Traim intr-un secol al vitezei si in fiecare domeniu apar noutati an de an, iar un manager bun trebuie sa fie la curent cu ele.

Achizitioneaza-ti carti de specialitate imediat ce sunt publicate, urmareste publicatiile din domeniul tau si mergi la cursuri unde poti invata lucruri noi.

4. Organizeaza-ti bine spatiul, timpul si prioritatile

Atunci cand conduci un departament sau propria afacere, timpul tau foarte pretios. Cu cat il organizezi mai eficient, cu atat poti duce la bun sfarsit cat mai multe proiecte. Este imperativ sa fii organizat atunci cand esti lider, iar acest lucru incepe cu spatiul in birou si se termina cu prioritatile.

Prioritizarea este un aspect cheie in business, daca reusim sa clasificam indatoririle noastre, drumul catre succes este aproape garantat. In plus, daca actionam haotic, fara un plan bine stabilit, riscam nu doar sa dam gres, ci si sa fim mai stresate si mai incarcate din punct de vedere mental.

5. Alege-ti cu mare grija echipa cu care lucrezi

Persoanele din echipa ta sunt extrem de importante pentru o cooperare buna si, in final, pentru succesul business-ului. Un manager nu se poate ocupa de toate activitatile, asa ca trebuie sa delege unele indatoriri. Alegerea omului potrivit la locul potrivit poate fi destul de dificila, insa trebuie cantarita cu mare atentie pentru ca el sa se plieze perfect pe nevoile echipei tale.

Cand alegi persoanele cu care urmeaza sa lucrezi nu te ghida numai dupa CV-uri, ci si dupa felul in care reusiti sa comunicati. In final, nu conteaza cate diplome are o persoana, ci daca este un om cu care poti face o echipa buna si care sa aiba viziuni asemanatoare cu ale tale in materie de business.

Ce alte aspecte crezi ca mai sunt importante atunci cand esti manager?

Newsletter Ele.ro