« Stiri Politic

Stirea care a ingrozit lumea: "Doua explozii la Casa Alba, Obama este ranit"

O stire inspaimantatoare a fost publicata pe contul de Twitter al agentiei de presa Associated Press, facand in cateva secunde inconjurul lumii: "Doua explozii la Casa Alba, Obama este ranit".

Timp de cateva minute a fost panica, in special pe Wall Street, unde indicele Dow Jones s-a prabusit brutal cu peste 130 de puncte, adica apropape cu 1%.


Jurnalistii acreditati la Casa Alba au fost singurii care nu au dat crezare informatiei aparute pe reteaua de socializare si asta pentru ca au birourile langa Biroul Oval, acolo unde lucreaza presedintele Obama, si au putut infirma stirea falsa.


Tensiunea in randul celora care au luat mesajul de pe Twitter ca atare a continuat, pana cand agentia de presa a dat dezmintire, anuntand ca neintelegerea a fost creata de hackerii care au atacat contul de Twitter al AP, care are 1,9 milioane de abonati.

Un reporter al Associated Press si-a cerut scuze pentru atacul informatic asupra contului de Twitter al agentiei, la intalnirea de presa zilnica de la Casa Alba, spunand ca mesajul de pe Twitter a fost sters imediat ce a fost descoperit.

Newsletter Ele.ro