« Stiri Politic

Vesti bune pentru pensionari: Persoanele vaduve ar putea primi jumatate din pensia persoanei decedate

Cele doua propuneri legislative care urmeaza a fi discutate, ii vizeaza pe pensionari. Senatoarea liberala Steliana Miron vrea ca pensionarii care au ramas vaduvi sa primeasca jumatate din pensia sotului decedat.

A doua propunere vine din partea colegului ei, senatorul UNPR Haralambie Vochitoiu, care vrea ca femeile sa iasa la pensie la 60 de ani.

Pe langa faptul ca traieste o drama sufleteasca, cel ramas in viata are de indurat si drama financiara, intrucat majoritatea pensionarilor nu au din ce trai, daramite sa mai suporte si o inmormantare. M-am gandit sa ajutam putin pensionarii, ca acestia sa o poata duce mai bine si atunci cand raman singuri dupa decesul unuia dintre ei. Cred ca nu e deloc un efort bugetar mare daca sotului sau sotiei ramase in viata i s-ar adauga la bruma de pensie si jumatate din pensia celui decedat, fapt pentru care am initiat un proiect de lege in acest sens", a declarat senatoarea PNL Steliana Miron.


Senatorul Haralambie Vochitoiu propune ca femeile sa iasa la pensie la 60 de ani, iar suma ce ar urma sa o primeasca sa fie echivalenta cu 45% din salariul mediu brut pe economie.

"Forma legislativa actuala dezavantajeaza femeile, care au responsabilitati mai mari in familie, prin stabilirea varstei lor de pensionare la 63 de ani", a declarat senatorul Vochitoiu, initiatorul proiectului de lege de modificare a sistemului unitar de pensii publice.

Newsletter Ele.ro