« Stiri Social

Cum vor arata NFT-urile pe Instagram?

Meta a oferit noi detalii despre cum vor funcționa NFT-urile pe Instagram. Conform testelor în derulare din SUA, utilizatorii pot arăta ce au cumpărat sau creat prin conectarea contului de Instagram cu cel al portofelului digital. Platforma de socializare va eticheta automat creatorul și colectorul, utilizând datele dintr-o rețea publică de blockchain, cu scopul de a face creațiile digitale cât mai vizibile.

Ce portofele digitale vor fi acceptate?

În prima fază, Instagram va accepta portofele digitale de la MetaMask, Rainbow și Trust Wallet, iar cele de la Coinbase, Dapper și Phantom vor fi integrate mai târziu. Datele publice vor fi preluate de la Ethereum și Polygon, iar ulterior se vor alătura Flow și Solana. 


Meta a declarat că va extinde integrarea NFT-urilor și pe Facebook în viitor. O altă noutate ar fi faptul că utilizatorii din Instagram vor putea publica creațiilor lor sub formă de stickere în secțiunea Story. Se presupune că Meta investește în această nișă pentru a dezvolta comunitatea de creatori, comunitate pe care o va folosi în viitor în metaverse.

Investiții în energie regenerabilă

Anterior, Instagram a fost acuzat de către comunitatea sa că prin integrarea NFT-urilor pe platformă va încuraja poluarea mediului înconjurător, întrucât producerea oricărui bun de tip blockchain implică emisii masive de CO2.

Citeste continuarea articolului pe www.risco.ro

Newsletter Ele.ro