« Stiri Social

De ce romanii au inceput sa primeasca facturi uriase la curent! ANRE a descoperit greseala pe care au facut-o furnizorii

Foarte multi romani au primit in ultimele saptamani facturi uriase la energia electrica. ANRE a anuntat acum ca a descoperit si greseala pe care au facut-o distribuitorii de energie.

Potrivit reprezentantilor ANRE, multi dintre furnizori nu au citit contoarele în conformitate cu legislația în vigoare.Astfel, Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie a anunțat că a aplicat amenzi în valoare de 2,77 milioane de lei mai multor distribuitori de energie și gaz care nu au respectat legislația care prevede exact când trebuie citit contoarul. ”O problemă care a fost sesizată de către cetăţeni se referă la faptul că operatorii de distribuţie nu efectuează citirile contoarelor la termenele legale şi astfel facturile emise de furnizori au valori foarte mari”, au arătat reprezentanţii autorităţii citaţi de scrie Agerpres.


Autoritatea a precizat și ce măsuri a luat pentru a se asigura că aceste practici nu vor deveni un obicei al distribuitorilor.

”ANRE a verificat respectarea de către operatorii reţelelor şi sistemelor de distribuţie de energie electrică şi de gaze naturale a obligaţiei de transmitere de date şi informaţii furnizorilor de energie electrică şi gaze naturale cu privire la indexurile aparatelor de măsurare, în baza cărora furnizorii emit facturile de energie electrică şi de gaze naturale către clienţii finali, şi, în urma constatărilor făcute, a aplicat amenzi contravenţionale în valoare totală de 2.770.000 lei”.

Newsletter Ele.ro