« Stiri Social

Elevii revin la cursuri miercuri dupa doua scenarii

Elevii revin la cursuri miercuri, 5 mai! Unii vor merge fizic la scoala, iar altii vor continua sa invete online. Ministerul Educatiei a stabilit ca elevii vor reveni la cursuri dupa doua scenarii, care depind de rata de infectare: scenariul verde si scenariul galben. 

Incepand de miercuri, toti elevii vor reveni la cursuri, cu exceptia celor din clasele terminale, care in perioada 30 aprilie - 9 mai sunt in vacanta. 

Scoala incepe miercuri dupa doua scenarii. Ce presupune fiecare 

In scenariul verde, care inseamna o incidenta de pana la 1 la mia de locuitori, toti elevii merg fizic la scoala, de la prescolari pana la invatamant liceal. In scenariul galben, rată de infectare de peste 1 la mie, vor veni la școală cu prezență fizică doar copiii din grădinițe, elevii din clasele 1-4, plus clasa pregătitoare.


„Miercuri, 5 mai, revin la școală toți elevii, cu excepția celor din clasele terminale. Am redus numărul de scenarii la două: scenariul verde (incidență de până în 1/mie) – în care toți elevii vin la școală, de la grădiniță până la învățământ liceal, cu prezență fizică. Sunt 1.731 de localități în această situație. Iar în scenariul doi, sau galben (rată de infectare de peste 1 la mie), vor veni la școală cu prezență fizică doar copiii din grădinițe, elevii din clasele 1-4, plus clasa pregătitoare. În scenariul doi se găsesc 1.450 de localități.

De asemenea, vor veni la școală, indiferent de clasă și de scenariu, aceasta este o noutate, un lucru îmbucurător, toți cei 27.750 de elevi din învățământul special. Este vorba de elevi care au nevoie de stimulare psihomotrică, polisenzorială, de servicii de logopedie, de kinetoterapie, de lucruri care nu pot fi asigurate nici online și nici acasă”, a declarat la TVR ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a din localitățile care au o rată de infectare de peste 1 la mia de locuitori vor invata in continuare online.  Orele remediale se vor desfasura cu prezenta fizica, cu exceptia elevilor care provin din localitati aflate in carantina. Elevii din clase terminale vor reveni din 10 mai la școală, cu prezență fizică, indiferent de scenariu.

Newsletter Ele.ro