« Stiri Social

Guvernul ofera bani tinerilor pentru nunta sau botez. Ce sume sunt garantate de stat prin proiectul Family Start

Gurvernul doreste sa initieze un nou program pentru tineri, Family Start, prin intermediul caruia sa ofere credite pentru organizarea nuntilor, a botezurilor sau chiar pentru achizitionarea unui autoturism. Doar persoanele cu vârste între 18 și 45 de ani vor putea accesa un împrumut din partea statului pentru organizarea acestor evenimente.

Sprijinim familiile la început de drum prin credite garantate de către stat pentru organizarea nunții, a unui botez sau pentru achiziția unei mașini de familie. În scurt timp, programul Family Start va fi aprobat în ședință de guvern", a susținut Ciucă.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a explicat, la Antena 3, câți bani vor putea fi luați prin astfel de credite garantate de stat:


Credite în cuantum de 10.000 de euro, pentru studenţi, pentru a-şi plăti anumite nevoi personale
Credite de 15.000 de euro pentru tinere familii sau pentru tineri, în general, nu neapărat constituţi într-o familie

Gabriela Firea a spus, de asemenea, că aceste credite vor putea fi acordate tinerilor pentru plata chiriei, pentru plata creşei, grădiniţei, și afterschool-ului la care merg copiii, dar şi pentru evenimente personale, nuntă sau botez.

Diferenţa dintre aceste credite şi un credit obişnuit de consum, care poate fi contractat acum de la o bancă privată este în primul rând garanţia statului. Nu se cere dovada unor venituri, nu se pune gaj pe o anumită proprietate, deci sunt favorabile tinerilor şi sunt asemenea celor pe care noi le cunoaştem, dar din păcate, doar din literatura de specialitate sau din filme", a precizat Gabriela Firea, citată de HotNews.

Newsletter Ele.ro