« Stiri Social

O pauza de o saptamana de la retelele de socializare reduce semnificativ stresull

Un studiu a arătat că o pauză de o săptămână de la TikTok, Instagram, Twitter sau Facebook poate fi benefică pentru sănătatea mintală, ajutând la reducerea anxietății și a simptomelor depresive și la îmbunătățirea nivelului de bunăstare.

Încercarea de a gestiona stresul, somnul suficient, o dietă echilibrată și exercițiile fizice regulate sunt patru obiceiuri de viață sănătoase care sunt recomandate pentru a reduce anxietatea și simptomele depresive și pentru a îmbunătăți bunăstarea emoțională.

Un studiu realizat de Universitatea Bath din Marea Britanie a demonstrat științific că există și o altă modalitate care poate fi de ajutor: nu mai folosiți social media timp de o săptămână.


O pauză de doar 7 zile de la TikTok, Instagram, Twitter sau Facebook poate avea efecte pozitive asupra sănătății mintale. Cercetătorii au arătat că, pentru unii dintre participanții la studiu, acest lucru a însemnat eliberarea a cel puțin 9 ore pe săptămână care, altfel, ar fi fost petrecute exclusiv pe social media. În ultimii 15 ani, rețelele sociale au revoluționat modul în care comunicăm. 

Potrivit "Studiului privind utilizarea rețelelor sociale în Spania", realizat de The Social Media Family, rețeaua socială care și-a văzut cea mai mare creștere a comunității este Instagram: de la 7,4 milioane de conturi în 2015 la peste 20 de milioane în prezent.

Se estimează că între 5% și 25% dintre utilizatorii de internet suferă de dependență față de rețelele sociale. În general, abuzul în utilizarea rețelelor de socializare apare în rândul femeilor și, în cazul bărbaților, există o rată mai mare de dependență față de jocurile video.

Newsletter Ele.ro