« Stiri Social

OMS: Cand se va atinge "imunitatea de turma" la nivel mondial

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) sustine ca imunizare de turma la nivel mondial va fi un proces de durata, in ciuda campaniilor de vaccinare impotriva noului coronavirus care se desfasoara.

Potrivit OMS, este putin probabil ca asa-numita imunitate de turma a populatiei sa se dezvolte anul acesta.”Chiar daca vaccinurile incep sa-i protejeze pe cei mai vulnerabili, nu vom atinge niciun nivel de imunitate a populatiei sau imunitate de turma in 2021”, a declarat Soumya Swaminathan, om de stiinta in cadrul OMS, potrivit realitatea.net.

Sursa citata a precizat ca este posibil ca in unele tari sa se dezvolte aceasta imunitate de turma, daca se va vaccina o mare parte a populatiei. Insa acest lucru nu va fi suficient pentru a proteja oamenii din intreaga lume.


Imunitatea de turma presupune vaccinarea a pana la 80% din populatie

Acest lucru este dificil de obtinut, mai ales ca in tarile sarace vaccinul nu a ajuns inca. Agentia pentru sanatate a ONU a anuntat ca vaccinarile in cele mai sarace tari ale lumii ar putea incepe luna aceasta sau in februarie, a declarat Dr. Bruce Aylward, consilier al directorului general al OMS. Reprezentantul Organizatiei a reiterat apelul la un ajutor international pentru aceste state.

Newsletter Ele.ro