« Stiri Social

Rudele pacientilor internati la ATI vor putea afla informatii despre starea acestora cu ajutorul unei aplicatii mobile

Rudele pacientilor internati la ATI vor putea afla informatii despre starea acestora cu ajutorul unei aplicatii mobile, a anuntat ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila. 

„În acest moment se finalizează practic partea operaţională a acestei aplicaţii, urmând ca în săptămânile următoare ea să devină funcţională”, a menționat ministrul Sănătăți

Ministerul Sanatatii a semnat inca din luna martie un protocol cu o companie non-guvernamentala, care a pus la dispozitie aceasta aplicatie mobila. 

„Ministerul Sănătăţii a semnat încă din martie un protocol cu organizaţia non-guvernamentală Geeks for Democracy care a pus la dispoziţia Ministerului Sănătăţii o aplicaţie prin care medicii din secţiile ATI să poată să contacteze aparţinătorii pacienţilor internaţi în Terapie Intensivă. De asemenea, s-au chestionat spitalele COVID şi suport COVID în legătură cu dorinţa lor de a se implica în acest proiect pilot”, a mai adăugat Ioana Mihăilă.


Aplicatia va pune la dispozitie informatii din 14 spitale din Bucuresti, Cluj, dar si alte municipii. Aceasta va fi disponibila in saptamanile ce urmeaza, pentru ca momentan inca se lucreaza la partea tehnica. 

„Sunt 14 spitale care au răspuns pozitiv întrebărilor noastre, majoritatea sunt spitale mari din Bucureşti şi  din Cluj, sunt şi câteva spitale orăşeneşti şi municipale care au răspuns pozitiv. În acest moment se finalizează practic partea operaţională a acestei aplicaţii, urmând ca în săptămânile următoare ea să devină funcţională”, a explicat Ioana Mihăilă, miercuri, după ședința de Guvern.

Newsletter Ele.ro