« Stiri Social

Scrisoarea emotionanta pe care Regina Elisabeta a scris-o parintilor sai in copilarie

O scrisoare plină de tandrețe scrisă de regina Elisabeta în copilărie părinților săi a fost făcută publică în cadrul sărbătoririi Jubileului de Platină al monarhului în Marea Britanie. În ea, Majestatea Sa îi povestește tatălui său despre ziua în care a urcat pe tronul britanic. Regele George a fost încoronat la 11 decembrie 1936 și a domnit până la moartea sa, în 1952, lăsând tronul în mâinile primei sale născute, Elisabeta a II-a.

Scrisoarea a fost scrisă la începutul anului 1937 și a fost dăruită părinților Elisabetei a II-a, care au decis să o păstreze pentru mai târziu. În ea, monarhul povestește toate detaliile încoronării Regelui George.

Majestatea Sa i-a povestit tatălui său că a trebuit să se trezească foarte devreme în acea dimineață pentru a se pregăti, dar a reușit să facă acest lucru pentru că Royal Marine Corps a trezit-o cu un sunet strident. 


Regina Elisabeta este cel mai longeviv monarh al Marii Britanii

Și i-a povestit tatălui ei despre rochiile de mătase pe care ea și Prințesa Margareta le-au purtat la încoronare. Regina a semnat scrisoarea cu numele Lilibet, numele de botez cu care obișnuia să o numească regele George. Același nume pe care ducele și ducesa de Sussex i l-au dat fiicei lor Lilibet Diana.

Merită menționat faptul că Regele George al VI-lea a ajuns pe tron deoarece fratele său, Regele Edward, a abdicat pentru a se căsători cu Wallis Simpson, o femeie divorțată cu care legea britanică îl împiedica să se căsătorească. Schimbând cursul monarhiei, regina Elisabeta este cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii.

Newsletter Ele.ro