« Stiri Social

Vaccinarea ar putea deveni obligatorie in Romania pentru anumiti angajati. Cine ar putea fi obligat sa se imunizeze

Vaccinarea impotriva covid sau testarea saptamanala ar putea deveni obligatorii mai ales în cazul angajaților din categoriile esențiale precum profesorii, politistii, jandarmii sau medicii. Aceasta propunere a fost facuta de fostul ministru al Sanatatii, Nelu Tataru, actual consilier al premierului Florin Citu. 

Cei care vor refuza vaccinarea sau testarea risca sa ramana fara locul de munca. Vaccinarea obligatorie ar putea fi impusa si in cazul persoanelor din categorii vulnerabile precum: batranii, pacientii cu HIV/SIDA, bolnavii oncologici, cei imunodeprimati sau cei care au suferit un transpalant. 


Florin Citu a declarat ca analizeaza propunerea lui Nelu Tataru pentru a vedea daca este un scenariu practic sau nu.

"Sunt ipoteze de lucru in care, in sectorul, esential sa avem o vaccinare obligatorie, iar cei care au legatura cu acest sector esential sa avem si o testare. Pana in acest moment, ne gandeam la sectorul medical, la tot ce tine de serviciile publice, tot ce intra in contact cu populatia.Voi avea o discutie si cu premierul pe acest palier. Ii propun acest scenariu in masura in care si ceilalti specialisti vor veni cu alte propuneri sa vedem in ce masura sunt fezabile. Si profesorii ar trebui sa intre (in aceasta categorie - n.r.). Noi propunem tot ce inseamna esential sa intre in aceasta categorie. Noi vedem deja ca multe tari din Europa au luat aceste masuri", a afirmat Tataru, la un post de radio.

Newsletter Ele.ro