« Stiri Social

Valeriu Gheorghita, avertisment crunt: "Nicio persoana care nu are niciun fel de imunitate nu va scapa fara infectie"

Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare in Romania, trage un semnal de alarma pentru toate persoanele care nu s-au imunizat inca. Medicul spune ca in perioada urmatoare numarul infectarilor va creste si nicio persoana care nu are imunitate fata de acest virus nu va scapa de infectie. 

Potrivit acestuia, locurile cele mai riscante sunt acelea în care există aglomerări de persoane și interacțiune crescută între acestea.

.„În următoarele luni, acolo unde există aglomerări de persoane, unde există interacțiune crescută și expunere frecventă la multe persoane, aproape nicio persoană care nu are niciun fel de imunitate nu va scăpa fără infecție.Practic, este o altă cale de imunizare, însă cu consecințe dezastruoase asupra societății și asupra sistemului medical, vorbim de fapt de pierdere de vieți omenești și astea se previn prin vaccinare„, a explicat medicul”, a transmis Valeriu Gheorghiță, în cadrul unei conferințe de presă susținute marți.

“Nivelul de transmitere la Delta este similar cu bolile copilăriei”


În plus, medicul a mai explicat că în două luni, varianta Delta se poate înmulți de la o persoană la 390.000, în timp ce varianta Alpha poate ajunge la maximum 256 de persoane. Aceasta tulpina este mult mai agresiva decat cele precedente si se transmite mult mai usor, medicul sustinand ca este asemanatoare bolilor din copilarie, care sunt foarte contagioase. 

„Nivelul de transmitere la Delta este similar cu bolile copilăriei – pojar, vărsat de vânt. Numărul de cazuri va crește exponențial, ca urmare a faptului că varianta Delta este dominantă, se răspândește foarte ușor, într-o populație cum este în momentul de față mare parte din populația României: cu mobilitate crescută, interacțiune crescută și se respectă foarte puțin măsurile de prevenție, este o realitate, trebuie să o acceptăm și să o recunoaștem”, a adăugat specialistul.

Newsletter Ele.ro