« Epilare definitiva

Week-end cu stil in familie

Inainte sa am copii, un week-end cu stil includea trezitul tarziu sambata, vizionarea celei mai noi premiere cinematografice sau teatrale, eventual o petrecere la mine acasa si lenevitul de duminica. Acum, desi nu mai am parte de prea mult somn, un week-end bun inseamna o calatorie la gradina zoologica si cu putina osteneala poate crea amintiri de familie mult mai placute decat cele din vremea burlaciei.


Cheia unui sfarsit de saptamana de succes este sa stii ce urmeaza sa faci si sa reusesti sa imbini cat mai bine activitatile extra-scolare ale copiilor cu timpul tau liber. Am descoperit ca daca planuiesc o activitate care este distractiva pentru noi toti, avem ceva de discutat mult timp dupa ce s-a incheiat week-endul. Oricand nu mergem la vreun muzeu, film sau teatru pentru copii, mergem la plimbare ore intregi prin parcuri. Iar diminetile de week-end sunt foarte valoroase, cu copii in jurul nostru, jucandu-se in pijamale, inainte sa ne apucam de treburi. Sunt momente in care toata lumea uita de televizor, se bucuram de micul dejun la pat si unii dintre noi citesc ziarul.


Cum alegi activitatea de week-end?

De obicei sunt tot felul de activitati pentru copii organizate in oras, in cele doua zile de la sfarsitul saptamanii. Cand vine vorba de ales insa, nu e bine nici sa mergi la un eveniment unde te vei plictisi de moarte asteptand - fara succes, ca cei mici sa termine joaca, dar nici sa mergi intr-un loc pentru adulti unde copiii se vor simti stanjeniti si fara nici o sansa de distractie. Asa ca, bucura-te ca e iarna si mergi impreuna cu copiii la schi sau invata-i sa patineze. Chiar daca nu ninge inca, patinoarele artificiale si-au inceput deja programul. Sau poti sa mergi la film, in perioada sarbatorilor premierele pentru familie si/sau copiii sunt nenumarate! Daca nu ai ales filmul, poti alege teatrul de papusi sau concertele de sarbatori.Cum sa transformi joaca intr-o lectie pentru cei mici?

Si la noi au inceput sa apara librariile unde poti sa te opresti cu copiii si sa asculti o poveste spusa de un profesionist. Incearca daca stii un astfel de loc. Sau, pune-te tu in locul celui care lectureaza, si reinvie povestile pe care le citeai copiiilor inainte de culcare cand erau foarte foarte mici. Sau verifica programul gradinii zoologice sau a muzeului de stiinte naturale. S-ar putea ca in week-endul in care nu stii ce sa faci, sa fie o expozitie sau un spectacol la care intreaga familie se poate simti foarte bine.


Unde gasesti informatii despre evenimente?

Ei bine, asta trebuie sa fie ultima ta grija. Cumpara orice ziar local sau mai bine, cand mergi la cinema ia cu tine si una dintre multele reviste gratuite care prezinta agenda saptamanala a orasului in care locuiesti. Avand o astfel de resursa iti va probabil mai greu sa decizi, dar macar ai de unde alege!

Newsletter Ele.ro