« stiri Estetica

4 moduri in care poti elimina ceara din urechi fara betisoare

Nu stii cum sa elimini ceara din urechi fara sa iti afectezi buna functionare a auzului? Iata cateva mici trucuri elegante care functioneaza cu succes de fiecare data:

1. Bicarbonat de sodiu

Ai nevoie de un varg de lingurita de bicarbonat de sodiu, de doua lingurite de apa si de o seringa fara ac sau de o pipeta. Dizolva bicarbonatul in apa calduta si apoi pune cateva picaturi in urechea afectata. Stai cu urechea pe care o cureti indreptata in sus si mentine solutia de bicarbonat timp de aproximativ 5-10 minute. Tot cu seringa spala-ti urechea cu apa calda.

2. Apa sarata

Ai nevoi de o lingurita de sare de mare, o jumatate de cana cu apa calda si putina vata sau o seringa. Pune sarea in apa si amesteca pana se dizolva complet. Inmoaie o bucata de vata sau o discheta din bumbac in apa sarata si picura in ureche 4-5 picaturi. Lasa apa aceasta sa actioneze timp de 5 minute, rasuceste capul tinand un prosop in dreptul ei care sa absoarba lichidul.


3. Ulei de masline

Ai nevoie de o jumatate de linguri ta ulei de masline si de o seringa fara ac. Si in acest caz, picura 2-3 picaturi de ulei de masline in ureche si asaza-te astfel incat urechea sa fie orientata in sus. Ramai in aceasta pozitie timp de 10 minute. Apoi, cu o disceta din bumbac, absoarbe uleiul in exces.

4. Glicerina

Pune 2-3 picaturi de glicerina in ureche in urechea afectata de acumularea de ceara, las-o sa actioneze timp de aproximativ 3 minute si apoi repeta de cateva ori. Spala-te apoi cu apa calda.

Newsletter Ele.ro