« Tendinte moda

Tendinte hair-styling - Laurent Tourette

Vrem o schimbare de look si nu stim ce anume sa schimbam? Vrem o alta nuanta pentru par, insa nu avem idee ce se va purta sezonul urmator? Care sunt tendintele in hair -
styling pentru toamna - iarna 2006, si ce produse de styling trebuie sa utilizam?

La toate aceste intrebari, ne raspunde Laurent Tourette, ambasador L`Oreal Paris in Romania, unul dintre cei mai proeminenti hair - stylisti din lume.


Care sunt tendintele in materie de culori in hair-styling in sezonul toamna- iarna 2006?

In materie de culori, sezonul care se apropie, se va purta degradeul, ciocolatiul, tonurile de auriu si culoarea nisipului. Nuantele se amesteca, se creaza multiple combinatii de culori, aplicate pe diverse portiuni ale parului.

Culorile nu trebuie sa fie terne, ci trebuie sa puna in valoare personalitatea fiecarei femei. Degradeul merge foarte bine pe parul lung, pentru care si eu personal optez. Parul trebuie sa fie cat mai natural pentru astfel de culori: nici buclat, nici intins - un par suplu.


Ce lungime de par recomanzi pentru toamna- iarna?

In ceea ce priveste lungimea parului, in opinia mea, in top se afla parul lung, care confera femeii o nota diafana si eleganta.

Se va purta parul filat, mesele (care sunt la mare cautare), bretonul franjurat, si in general tunsori mai scurte pe interior si mai lungi la exterior, care confera volum.


Sigur ca fiecare femeie are anumite preferinte in ceea ce priveste lungimea, insa pe parul lung mie imi place sa lucrez, deoarece se pot realiza multe combinatii de culori care sa fie vizibile.


Care vor fi cele mai utilizate produse de hair- styling pentru toamna - iarna?

In primul rand parul nu trebuie incarcat excesiv cu produse de styling. Cativa pasi sunt insa esentiali si trebuie respectati: samponul, tratamentul si un fixativ usor.

Parului trebuie sa-i fie conferita suplete. Nu trebuie fortat. De aceea opez pentru utilizarea unui fixativ bland sau a mousse-ului, care nu incarca parul, ci ii confera naturalete, libertate de miscare si cel mai important, dupa cum am precizat, suplete.


Ce vor femeile din Romania? Sunt mai conservatoare sau sunt deschise la nou?

Categoric femeile din Romania se incadreaza in sectiunea conservatoare. Cu toate acestea, ele sunt foarte bine informate: citesc reviste de moda, privesc emisiuni de moda...

Cand vine vorba insa de o schimbare de look majora, sunt foarte reticente. La schimbarile minore, reactioneaza pozitiv. Daca insa, le propui o alta tunsoare sau o alta linie, care difera mult de cea pe care o au, atunci reactia va fi negativa. In privinta coafurilor pentru seara, au insa o disponibilitate mai mare. Cocul sau orice alta coafura speciala le incanta foarte mult.

Newsletter Ele.ro