« Masti de par

Cum sa folosesti orezul pentru a hidrata parul uscat si deteriorat?

Cultura asiatică ne-a oferit nenumărate trucuri de frumusețe cu orez, iar una dintre sursele sale de inspirație este satul chinezesc Huangluo, o comunitate care se distinge prin faptul că toate femeile au cel mai lung păr din lume. Secretul lor este o pasta de orez fermentat pe care o folosesc ca mască de păr.

Orezul conține vitaminele C, E și B6, antioxidanți care ajută la regenerarea scalpului, elimină toxinele, favorizează creșterea foliculilor și hidratează la maximum părul. De aceea, acest remediu natural funcționează și astăzi.

Cum să faci o mască de păr cu orez?


Ingrediente:
2 căni de orez
4 căni de apă
3 linguri de miere
1 lingură de ulei de măsline

Procedura:
Pentru a face această mască de păr va trebui mai întâi să puneți orezul și apa într-un vas. Se încălzeste la foc mediu până când orezul se înmoaie și se dă deoparte. Adăugați mierea și uleiul de măsline la amestecul de orez și amestecați bine. Dupa câteva minute veti obtine un amestec omogen cu o consistență cremoasă.

Cum se utilizează:
Spălați-vă părul ca de obicei și, înainte de a ieși de la duș, stoarceți o parte din excesul de apă din păr. Aplicați masca de orez pe tot părul și lăsați-o să acționeze timp de 30 de minute. La final, clătiți bine cu multă apă călduță. Poți aplica balsamul tău preferat pentru a oferi părului tău un plus de hidratare. 

Newsletter Ele.ro