« Stiri Frumusete

6 parfumuri clasice pe care orice femeie ar trebui sa le incerce macar o data

Sunt anumite parfumuri clasice care au marcat istoria și chiar copilăria noastră, și care au devenit referințe în materie de feminitate și eleganță. Case de modă celebre au creat de-a lungul timpului parfumuri care au devenit adevărate simboluri și care sunt produse și în ziua de azi pentru că sunt atât de îndrăgite. Fie că ești în căutarea parfumului tău sau cauți un nou parfum pentru colecția ta, trebuie să cunoști aceste 6 parfumuri clasice de designer. De la Miss Dior la La vie est belle, acestea sunt parfumurile pe care orice femeie ar trebui să le încerce.

Christian Dior, Miss Dior

Miss Dior a fost parfumul cel mai apreciat de Christian Dior și cel pe care l-a prețuit cel mai mult înainte de a-l dezvălui. În noua sa versiune, dezvăluie feminitatea unor note florale senzuale. În inima sa găsim trandafirul Grasse într-un dans olfactiv cu trandafirul Ramascena, în compania notelor proaspete de bergamotă din Calabre.

Chanel, N°5

Amestecul echilibrat de aldehidă, iasomie și vanilie bourbon aduce la viață eternul Chanel N°5. Acest favorit în cadrul parfumurilor clasice de damă a fost creat în 1921 de Gabrielle Chanel și Ernst Beaux, iar când a fost lansat pe piață a fost culmea modernității. Acum a devenit un simbol de peste 100 de ani și care nu pare să lipsească din colecția femeilor elegante, clasice.

Giorgio Armani, Sí Passione


Parfumul emblematic Sí al lui Armani este reinventat pentru a crea Sí Passione, revelația feminității contemporane, conform lui Giorgio Armani. Familia olfactiva floral fructată, cu pere și grapefruit, dau notele de vârf ale acestui parfum care are, în inima sa, flori de trandafir, heliotrop și iasomie. La final, pe fundal, cedru și vanilie. Este un parfum plin de eleganță pentru fiecare femeie.

Lancôme, La vie est belle

Simbolul feminității de la Lancôme, La vie est belle este reprezentat de mult îndrăgita Julia Roberts. Acest parfum este o odă a frumuseții vieții și a devenit unul dintre parfumurile clasice pentru femei. Olivier Polge, Dominique Ropion și Anne Flipo, parfumierii care au creat acest parfum, au combinat note dulci de iris florentin, iasomie arabică, floare de portocal și esență de paciuli. La vie est belle este un parfum gândit în totalitate, de la notele care îl compun și până la ambalaj. A durat 3 ani ca aroma lui La vie est belle să fie definitivată, iar parfumul a fost așezat într-o sticlă reprezentativă, ce evocă feminitate, având ca punct final o fundă de organza albă, formată din două aripi ca simbol al libertății.

Yves Saint Laurent, Black Opium

Chiar dacă te uiți la sticla acestui parfum, ar trebui să fii conștient de faptul că există ceva ieșit din comun. Acest cristal negru strălucitor atrage atenția ca un magnet. Yves Saint Laurent a oferit lumii un parfum Black Opium care cu siguranță nu este pentru femeia inocentă. Aroma îmbătatoare a florilor tipice exotice, cu o doză sclipitoare de condimente, rezultă într-o aromă îndrăzneață și surprinzătoare. La început, primele note pe care le simți sunt de piper roz, pere și floare de portocal, care sunt înlocuite cu iasomie și cafea. Finalul este cedru cald, vanilie și paciuli.

Christian Dior, J’adore

Acest parfum de la Dior este cu adevărat iconic, făcându-vă să vă simțiți ca o floare delicată, care este la fel de pură ca un crin și la fel de dulce ca un măr copt la sfârșitul verii. Este un parfum floral, care miroase ca o grădină de flori plină de soare. Se amestecă nuanțele de flori și fructe, care împreună formează un ansamblu frumos. De la început, a inclus aroma fructelor dulci: pere, piersici, pepeni, mandarine, precum și bergamotă și magnolie. Este urmat de violetă, lăcrămioare, iasomie, trandafir, orhidee, tuberoză și frezie cu dulceața prunei. Finalul este un ton tradițional ușor de lemn, unde cedru domină de această dată, completat de mosc, vanilie și mure.

Newsletter Ele.ro