« Tratamente cosmetice

Coenzima Q10 - protectie antirid

Coenzima Q10 a fost descoperita in 1957. Este o substanta asemanatoare vitaminelor, prezenta in fiecare celula a corpului si este foarte importanta pentru functionarea acestuia, are un rol important in producerea energiei si este un antioxidant puternic.

Eficacitatea coenzimei Q10 in ingrijirea pielii

Ridurile apar cand pielea isi pierde elasticitatea si aceasta se datoreaza descresterii productiei de colagen. In viata de zi cu zi metabolismul celulei, expunerea la soare si alti factori de mediu, toxinele, fumul de tigara- toate duc la producerea radicalilor liberi.

Procesul este urmatorul: moleculele foarte active sau atomii cu electroni impari pe orbite incearca sa se echilibreze. Ei ori arunca electroni impari ori gasesc o pereche, formand astfel o molecula instabila pe care o transforma intr-un radical liber. Acest proces este natural si irevocabil ca parte a metabolismului, dar prea multi radicali liberi determina o reactie in lant care distruge componentele celulei si poate dauna ADN-ului, proteinelor si lipidelor(duce la ingrasare). Cand ne referin la imbatranirea pielii, radicalii liber se intrepatrund cu productia de colagen si determina imbatranirea prematura.


Corpul uman are abilitatea de a-si produce propria cantitate de coenzima Q10, dar dupa varsta de 20 de ani nivelul producerii ei scade. Alimentele cele mai bogate in coenzima Q10 sunt: carnea de vaca, spanacul, sardinele, alunele, dar din pacate temperatura inalta la care obisnuim sa le gatim afecteaza coenzima Q10. Din acest motiv persoanele mai in varsta si cei care doresc sa foloseasca Q10 pentru efecte terapeutice vor trebui sa o ia ca supliment.

Q10 este un atioxidant foarte puternic, are capacitatea de a reduce tumorile canceroase si minimalizeaza consecintele congestiei cerebrale. Poate asigura preotectia pielii dumneavostre si produce un efect antirid.

Coenzima Q10 are excelente proprietati antioxidante si poate asigura o protectie impotriva epuizarii membranei celulei. Cu alte cuvinte ea previne degradarea colagenului si procesul de producere a elasticitatii si ajuta la indepartarea ridurilor.

Newsletter Ele.ro