« Tratamente cosmetice

Un nou inceput

Inceputul e intotdeuna cel mai greu, mai ales cind e vorba sa incepi un program de fitness, dupa ce ani intregi ai neglijat complet acest domeniu. Ca sa eviti dezamagirile si sa-ti faci viata mai usoara, e bine sa urmezi citeva reguli simple.

De la bun inceput, stabileste-ti o tinta, si pasii intermediari pentru a o atinge. Tinta trebuie sa fie ceva concret si masurabil, ca, de exemplu, cite kilograme vrei sa slabesti sau de cite ori pe saptamina vrei sa mergi la sala, nu lucruri vagi, cum ar fi Vreau sa arat mai bine sau Vreau sa duc o viata mai sanatoasa.

Daca scopul tau este masurabil, iti va fi mai usor sa-ti dai seama cind exagerezi si tintesti prea sus, sau, invers, cind ceri prea putin de la tine, desi ai putea sa obtii mai mult.

Noteaza-ti exercitiile pe care le faci, ca sa-ti urmaresti progresul. O sa vezi, in felul acesta, cit de mult conteaza un program regulat de exercitii, si cat de eficienti sunt pasii mici, dar siguri.


E bine sa incerci mai multe tipuri de exercitii si sa vezi care ti se potriveste cel mai bine, si in functie de tipul de organism, de personalitatea ta, de timpul pe care il ai la dispozitie, de banii pe care ii ai, si asa mai departe. Poti sa mergi la aerobic sau la sala de fitness, sa alergi in parc, sa faci exercitii acasa, sa practici un sport de echipa optiuni sunt multe, nu exista nici o scuza din acest punct de vedere. Oricum, dupa o perioada s-ar putea sa vrei sa mai schimbi exercitiile si sa incerci o provocare noua.

In fine, calculeaza-ti un buget pentru sport, in timp si bani. Timpul va fi o investitie obligatorie, si trebuie sa iti gasesti locul in care se vor incadra exercitiile, cum ar fi imediat dupa serviciu, daca sala e in drum, sau in locul unui serial la care te uitai zilnic. Fa-ti o lista de obiecte de care ai nevoie, dar nu e nevoie sa le cumperi pe toate de la inceput.

Gandeste-te la lucruri care te vor face sa te simti in largul tau un trening in care sa nu traspiri excesiv, sau poate un mp3 player sau un ipod, daca vrei sa alergi ca sa-ti faca placere ce faci. Exercitiul nu trebuie sa devina o corvoada in plus, ci un moment placut al zilei, care sa-ti creasca rezervele de energie, nu sa ti le consume si mai mult.

Newsletter Ele.ro