« Sfaturi utile

Alegerea vopselei pentru suprafete

Daca vrei ca zugraveala ta sa arate bine atunci trebuie sa ai in vedere cateva aspecte.

Calitatea, aplicarea corecta a acesteia si buna preparare a vopselei vor contribui la ducerea la bun sfarsit a proiectului.

Alege calitatea

Alege marci de calitate chiar daca vopseaua este mai scumpa. Ceea ce face diferenta cu adevarat este componenta lor crescuta de dioxid de titanium, ce determina puterea de acoperire.

Aditivii fac vopseaua mai durabila si mai usor de intins. O vopsea care face dare sau care adera greu este un adevarat cosmar.

De ce sa alegi produse ieftine si sa ajungi sa cheltui mai mult decat ai da pe o vopsea buna?

Capacitatea vopselei de a fi compacta

Aceasta calitate depinde de componenta vopselei. Cu cat va fi mai lucioasa cu atat mai mult va reusi sa acopere petele si micile adancituri ale peretilor.

Inainte de a cumpara o cutie de vopsea consulta-te cu cei care sunt acreditati sa lucreze pentru raionul specializat.Acestia iti vor oferi consultanta si iti vor da cateva esantione care sa-ti ateste calitatea produsului la care ai optat.

Nu te baza doar pe testul digital al culorii. Uneori monitoarele pot altera culoarea aleasa de tine.

Dupa ce ai verificat nuanta pe un esantion trebuie sa ai in vedere locurile unde vei aplica vopseaua.


Pentru camere opteaza pentru culori mai satinate, iar pentru holuri culori mai lucioase astfel incat sa se reflecte lumina.

Foloseste ustensile special dedicate zugravelilor

Nu improviza. Orice pensula veche sau care nu apartine unor astfel de activitati poate periclita ducerea la bun sfarsit a lucrarii.

Daca vrei ca totul sa decurga ca pe roapte achizitioneaza pensule si trafaleti de diferite dimensiuni din fibre naturale.

Acestea vor intinde eficient vopseaua, iar suprafetele vor arata excelent.

Estimeaza de cata vopsea vei avea nevoie

Iniante sa te apuci de treaba trebuie sa stii exact de cati litrii de vopsea vei avea nevoie.

Pe internet exista deja cateva aplicatii cu care iti pot calcula acest lucru. Daca cunosti inaltimea si latimea peretilor atunci programul online va fi capabil sa-ti calculeze volumul de care vei avea nevoie.

Newsletter Ele.ro