« Sfaturi utile

Cum alegi suportul pentru acvariu

Nu toata lumea are un loc pe care isi poate aseza acvariul.

In special atunci cand e vorba de acvarii de marime medie sau mare, un balans perfect si un suport ferm este crucial.

Desi multi ar alege sa-si construiasca singuri suportul pentru acvariu, o metoda mai usoara si mai convenabila este pur si simplu sa cumperi unul.

Suporturile "de-a gata" se pot gasi intr-o varietate foarte mare. Sunt atat de multe timpuri incat exista o nisa de piata speciala pentru asta, numita mobilier pentru acvariu.

Si, atat timp cat ai grija ca suportul pe care il cumperi sa ofere o sustinere ferma acvariului tau, nu mai este nimic altceva de luat in considerare decat gusturile tale.

Cele mai comune tipuri de suporturi pentru acvarii sunt:

Confectionate din metal. Acestea sunt de obicei rame simple si sunt alternativa cea mai ieftina. Suporturile din metal sunt foarte rezistente, durabile si extrem de usoare. Un lucru de avut in vedere insa este ca metalul rugineste. De aceea, asigura-te ca este in permanenta uscat, mai ales picioarele lui - acolo se formeaza rugina de obicei.
Confectionate din lemn. Conifer, artar, stejar, cires si aproape orice alt tip de lemn la care te poti gandi.

Unii comercianti le pot face si la comanda, la un pret ceva mai ridicat. Si, desi se gasesc si cele relativ simple, majoritatea suporturilor de lemn sunt prevazute si cu sertare sau dulapioare pentru depozitarea diverselor lucruri. Unele au chiar rafturi pentru carti, sau lucruri mult mai ciudate, create numai pentru decor.

Suportul este luat in considerare de obicei atunci cand achizitionezi si acvariul. Din moment ce acvariile pentru pesti se gasesc in cele mai diverse forme si marimi, este important sa stii cam ce fel de suporturi exista.

Nu vrei sa cumperi un acvariu intr-o forma ciudata iar apoi sa trebuiasca sa cheltui prea multi bani pe unul facut la comanda numai ca sa se potriveasca.

Peste toate astea, asigura-te ca vei alege un suport care va scoate in evidenta culoarea si viata acvariului tau de pesti.

Newsletter Ele.ro