« Sfaturi utile

Cum sa abordezi in mod eficient treburile casnice zilnic. Asa ai casa curata si timp mai mult

Femeile dedica majoritatea orelor dintr-o zi serviciului si treburilor casnice, dar exista si cai prin care sa abordezi in mod inteligent activitatile gospodaresti.

Stiai ca o mama are pentru ea insasi mai putin de 20 de minute intr-o zi? Dupa cele 8 ore petrecute la serviciu, femeile mai dedica zilnic ore intregi treburilor casnice, asa ca le ramane lor doar o parte infima din zi. Daca in cazul timpului petrecut la serviciu nu poti aduce modificari, in cazul celui de acasa poti incerca o abordare noua. Uite ce iti propunem:

1. O activitate neplacuta si laborioasa poate deveni o joaca de copii cu instrumentele potrivite

Printre treburile casnice pe care o femeie le face zilnic se numara spalatul vaselor, o activitatea nu doar laborioasa, ci si absolut necesara si care nu poate fi amanata. De ce sa te chinui cu vasele zilnic si sa vezi in fiecare seara o chiuveta plina de vase ce da intregii bucatarii un aspect neingrijit cand poti folosi o astfel de masina de spala vase>o astfel de masina de spala vase" target="_blank" rel="noopener noreferrer">o astfel de masina de spala vase "> o astfel de masina de spala vase? In felul acesta economisesti in fiecare zi circa 40 de minute, nu stai cu mainile in apa si detergent, consumi mai putina apa si ai vase curate si dezinfectate, pentru ca masina de spalat le curata cu apa de 70 de grade Celsius. In plus, dupa cum vezi, daca nu esti multumita de ea poti primi banii inapoi.

Masina de spalat vase este unul dintre electrocasnicele omniprezente in gospodariile din tarile vestice, insa si in casele romanilor o vedem tot mai des. Anul trecut, de pilda, vanzarile la aceste electrocasnice au crescut cu 40%, semn ca tot mai multi romani au devenit constienti de avantajele ei.

2. Dedica zilnic cate putin timp curateniei si fa-ti un program in legatura cu asta

Fiecare zi se desfsoara dupa un anumit program, asa ca in loc sa abordezi treburile casnice in mod haotic, cel mai bine ar fi sa iti faci un anumit program pentru ceea ce ai de facut. De exemplu, stabileste ca in fiecare zi sa dedici curateniei 20-30 de minute. In timpul acesta pui vasele si rufele la spalat, stergi cada, chiuveta si vasul de toaleta din baie sau dai cu aspiratorul. In urmatoarea zi in acelasi interval de timp te poti ocupa de altceva – stergi cuptorul, cureti frigiderul sau dai cu mopul.

In felul acesta nu iti raman la finalul saptamanii toate treburile si nici nu te obosesti zilnic alergand prin casa fara sa stii exact de ce sa te apuci.


3. Fa o regula din a mentine ordinea. MEREU!

Impune-le tuturor membrilor familiei sa puna mereu lucrurile la locul lor. Ai folosit foarfeca? Imediat ce ai terminat treaba cu ea, pune-o la loc in sertar de unde ai luat-o. In felul acesta eviti ca la finalul saptamanii sa dedici o ora doar ordinii, iar casa arata pur si simplu mai bine si mai ordonata.

Invata-i pe copii sa puna mereu jucariile intr-un cos sau intr-o cutie la finalul zilei. Poate la inceput va fi mai greu sa le impui aceasta regula, dar, daca esti consecventa, cu siguranta se vor obisnui.

4. Uita de timpul petrecut la cozi la cumparaturi si printre rafturi

Printre treburile casnice de care te ocupi zilnic sau saptamanal se numara, cu siguranta, si cumparaturile. Mersul la cumparaturi este obositor si iti consuma mult timp. E vremea sa folosesti mijloacele moderne pe care le ai la dispozitie si sa apelezi la cumparaturile online. Majoritatea hipermarketurilor ofera si posibilitatea de a-ti face cumparaturile online, contra unui cost modic, de circa 20 de lei.

Avantajele sunt nenumarate – economisesti energie si timp, dar analizezi si mai bine produsele si nu risti sa umpli cosul de cumparaturi cu lucruri de care nu ai cu adevarat nevoie. In plus, cu siguranta ti s-a intamplat de mai multe ori ca la casa sa ramai surprinsa de pretul total pe care trebuie sa-l platesti, insa online nu ai parte de astfel de surprize si platesti totul atunci cand ajung cumparaturile la tine.

Ce parere ai despre aceste abordari? Tu cat timp dedici zilnic treburilor casnice si ce trucuri secrete ai pentru a le rezolva cat mai repede?


Newsletter Ele.ro