« Sfaturi utile

O noua tehnologie pentru telefoanele mobile - EDGE

Lansarea tehnologiei EDGE (Enhanced Data rates for GSM Evolution) care aduce o crestere semnificativa a vitezei de transmisie pentru serviciile de date mobile este o tripla premiera: in Romania, in Sud Estul Europei si in cadrul Grupului Orange. Incepand din 18 octombrie clientii Orange Romania pot urmari programe TV pe telefonul mobil, pot viziona video clip-uri sau pot naviga pe Internet cu o viteza de 3 ori mai mare decat prin GPRS. Orange ofera acces la servicii video prin intermediul portalului de Video Streaming, un portal similar cu cel al WAP, ce contine diverse meniuri: Live TV, Stiri, Muzica, Film, Horoscop, Show. Tot prin intermediul acestei tehnologii, cu ajutorul EDGE Mobile Office Card se ofera acces mobil direct la Internet si Intranet fara sa mai fie nevoie de cabluri, de Bluetooth sau de infrarosu.

O data cu lansarea EDGE, Orange pune la dispozitia clientilor sai si o oferta personalizata de date mobile. Astfel, pot fi activate o serie de optiuni care ofera trafic nelimitat in perioada de timp aleasa de client - Happy Sunday, Open Weekend, Night Addict, Day Transfer, WAP Unlimited - impreuna cu abonamentele de date mobile Mobile Internet Always-on sau Shared Net Access.

EDGE este disponibil in Bucuresti, Timisoara, Cluj si Brasov, urmand ca anul viitor acoperirea sa atinga 70% din acoperirea GSM, investitia totala fiind de aproximativ 12 milioane de dolari. EDGE nu va inlocui reteaua GPRS existenta, cele doua tehnologii functionand in paralel; astfel, utilizatorul va fi conectat automat la una dintre cele doua retele in functie de tipul telefonului detinut (EDGE sau GPRS) si de aria de acoperire in care se afla.


Mobile Office Card EDGE
O data cu EDGE va fi lansata pe piata si versiunea EDGE a Mobile Office Card.
Mobile Office Card ofera posibilitatea de a folosi laptop-ul in conditii de eficienta maxima si in afara biroului, fara a fi limitati de lungimea unui cablu de conectare la retea sau la Internet.
Pachetul consta intr-o aplicatie software care faciliteaza accesul la serviciile de date mobile prin EDGE/GPRS si un card PCMCIA SonyEricsson, si este extrem de usor de instalat, configurat si utilizat.
Cu Mobile Office Card de la Orange, laptop-ul devine intr-adevar un instrument de lucru mobil cu ajutorul caruia clientii beneficiaza de libertatea de miscare de care au nevoie, putand sa-si desfasoare activitatea oriunde s-ar afla, ca si cum ar fi la birou.


Servicii Video
In urma cu doi ani, Orange lansa in premiera nationala serviciul Mesaje Multimedia care aducea fotografii color pe telefoanele clientilor sai. In 2003 au urmat servicii bazate pe transmiterea de imagini. In acelasi an, la Orange a fost posibila in premiera transmiterea de scurte video clipuri prin intermediul serviciului Mesaje Multimedia.

Acum Orange lanseaza in premiera in Romania servicii video, ce ofera clientilor sai posibilitatea de a vedea clipuri video direct pe telefonul mobil. Cei care au un terminal GPRS sau EDGE compatibil video streaming si serviciul WAP prin GPRS activat, au acum la dispozitie TV in direct, filme si prezentari de filme, stiri, horoscop, muzica, spectacole.

Newsletter Ele.ro