« Sfaturi utile

Psihologia culorilor partea I

Culoarea a fost intotdeauna foarte buna in a fi asociata cu starea noastra de spirit. In articol veti gasi semnificatia culorilor.


Rosu

Asociat cu: pericol, pasiune, energie, caldura, aventura si optimism.
Buna pentru: Culoarea rosie este cunoscuta ca fiind o culoare sociabila si vie si este folosita pentru a trezi apetitul pentru mancare, este o culoare potrivita pentru camera unde iei masa.

Pentru ca rosul a devenit o culoare foarte populara in ultimii anii si pentru ca inspira pasiune si caldura trebuie sa va spunem ca poate duce si la dureri de cap. Rosul nu ar trebui folosit niciodata in camera copilului.

Roz

Asociata cu: Dragoste, prospetime, flirt si feminism
Buna pentru: Culoarea roz este o culoare la "moda" si poate fi gasita sub forma de roz pal, tropical sau jucausa. Rozul este o culoare buna pentru dormitor pentru ca poate fi relaxanta iar in combinatie cu fuchsia aduce pasiune.

Rozul poate deveni o culoarea prea girly si prea dulce, o poti combina cu o pata de culoare neutra, negru sau maro.

PortocaliuAsociata cu: stabilitate, caldura, soare, culoarea toamnei si se spune ca ajuta la digestie
Buna pentru: living sau camera de mese

Portocaliu a devenit o culoare foarte populara fiind foarte primitoare dar nu uita ca aceasta culoare poate face ca dormitorul tau sa para mai mic. Asadar o poti folosi intr-o camera cu multa lumina.


Verde

Asociata cu: Promoveaza starea de bine si armonie, natura, securitate, stabilitate si echilibru
Buna pentru: Se spune ca verdele ajuta la concentrare asadar este buna pentru birou, camera de studii sau baie

Verdele te pote face sa vrei sa te intinzi tot timpul in pat sa tragi un pui de somn, nu uita sa-l combini putin cu verdele maslinilor.

Albastru

Asociata cu: Calm, loialitate, autoritate si protectie, previne cosmarurile
Buna pentru: Dormitor si baie


Depinde de lumina din camera, albastrul poate arata a rece sau inconfortabil. Pentru a preveni asa ceva ai grija sa alegi un ton de albastru spre turquoise cu umbre.


Citeste aici partea a II-a

Newsletter Ele.ro