« Alimentatie

Alimentele pe care nu trebuie sa le combini la masa de Paste. Sfaturile nutritionistului Mihaela Bilic

Nutritionistul Mihaela Bilic are cateva sfaturi foarte importante in ceea ce priveste alimentele pe care le consumam la masa de Paste. Aceasta atrage atentia ca o masa copioasa, cu alimente grele pentru digestie, dupa o perioada de post, poate duce la complicatii pentru sanatate. 

Mihaela Bilic spune ca in primul rand nu trebuie sa mancam foarte multe preparate la o singura masa si sa prelungim timpul intre acestea. 

"La capitolul mic dejun, cel mai indicat este drobul. Fiind un preparat din organe de miel sau pui fiert, amestecate cu multe verdețuri și apoi făcute la cuptor, fără multă grăsime, este și o bogată sursă de proteine. Ca garnitură ar trebui să facem o salată din legume proaspete, beneficul ou fiert, care este o esență de nutrienți, ajută ficatul și digestia. Cașul poate fi adăugat fără probleme, fiind considerat un tip de brânză slabă. Pentru prânz indicată este ciorba de miel făcută cu borș.


Despre stufat numai de bine, ceapa și usturoiul din belșug, este plin de fibre și foarte sănătos. La cină avem friptură de miel la cuptor cu vin și mirodenii, pe care de altfel o putem mânca și rece. Ca variantă altenativă a mezelurilor, punem lângă ea un mix de salată verde din belșug, ceapă verde, castraveți și chiar roșii”, a spus medicul nutriționist la Vorbește Lumea.


Newsletter Ele.ro