« Stiri Timp liber

5 motive pentru care nu ai chef de iesit din casa

A venit weekendul și prietenii tăi insistă să ieșiți, dar tu, pur și simplu, nu ai chef să ieși din casă? Poate te întrebi de ce ieșitul în oraș pare să fie singura opțiune acceptabilă de a-ți petrece timpul atunci când vine weekendul. Ei bine, află că nu puține sunt persoanele care, la fel ca tine, înțeleg beneficiile statului în casă.

Cu toții avem acel prieten care pune presiune pe noi să ieșim ori de câte ori avem timp liber. Pur și simplu nu înțelege că statul în casă ar putea fi mai plăcut. Dar, uneori, un weekend liniștit acasă este opțiunea ideală. Iată 5 motive pentru care să nu scoți nasul afară weekendul ăsta.

Nu te simți prea bine

Un motiv bun și o scuză pe care niciun prieten adevărat nu o să o pună la îndoială când îi refuzi invitația de a ieși în oraș este faptul că nu te simți bine. Poate după o săptămână stresantă ai o durere de cap care persistă și pe care sigur preferi să o calmezi stând confortabil în casă și făcând ceva ce te relaxează. Gălăgia de afară sigur nu îți va face vreo favoare.

Sau poate este sezonul virozelor, iar acestea nu te-au ocolit. Dacă ești răcită și mai suferi și de dureri in gat sau tuse, atunci sigur e mai bine să stai acasă decât să îți îmbolnăvești prietenii. Plus că e mai bine și pentru tine, ca să te pui mai repede pe picioare.

Ai de recuperat la muncă sau facultate

În era digitală și cea post-pandemică în care, vrând-nevrând, toată lumea a stat acasă, s-au schimbat multe. Nu toată lumea mai lucrează la programul obișnuit de birou. Dacă și tu te numeri printre cei care fac telemuncă cu program flexibil, atunci poate ai un proiect de terminat chiar în weekend.

Ori dacă încă ești studentă, weekendul e posibil să fie timpul de care ai nevoie să finalizezi o lucrare, o prezentare, sau să înveți pentru un examen. Indiferent de situație, uneori responsabilitățile ne răpesc și din timpul sfârșitului de săptămână.

Ai primit cartea aia pe care o aștepți de câteva luni

Un motiv pe care poate nu toți prietenii tăi o să-l înțeleagă, dar la fel de bun ca oricare altul, este că vrei câteva zile liniștite să citești. Poate în sfârșit ai primit cartea nouă a autorului tău preferat, pe care ai așteptat-o cu nerăbdare de când s-a anunțat publicarea, cu câteva luni bune în urmă.


Cu atât mai mult cu cât poate este un weekend ploios. Cu alte cuvinte, vremea perfectă de stat acasă, pe canapea, cu a carte bună și poate un ceai cald. Ori poate că vrei să iei noua carte, să-ți pregătești o baie cu spumă și să te relaxezi. Amplifică atmosfera cu o lumânare parfumată sau mai multe, și bucură-te de această plăcere simplă.

Noul sezon din serialul preferat pare mai atractiv

În era Netflix, nu duci niciodată lipsă de filme. Sigur urmărești deja un serial sau poate mai multe și ești în așteptarea unor noi episoade. Sau poate ai descoperit unul nou și vrei să vezi un întreg sezon într-un weekend, de ce nu?

Poate e chiar un serial recomandat de un prieten, despre care nu se mai satură să vorbească. Sau cel pe care l-ai pus pe lista de așteptare după ce ai citit zeci de recenzii care-l laudă, dar nu ai găsit niciodată motivația pentru a apăsa „play”. Atunci, ce mai aștepți? Vezi de ce toată lumea adoră serialul și bucură-te de un weekend de vizionare de pe canapeaua ta.

Pur și simplu, poți fi tu însuți

Când ești acasă, poți fi tu însăți 100%, fără a fi nevoită să-ți faci griji pentru ceea ce cred oamenii. Poți sta în pijamale toată ziua, poți mânca ce vrei, poți face ce vrei tu și te poți comporta așa cum simți. Nu ai nicio regulă de urmat sau așteptări de mulțumit.

De câte ori ai ieșit cu un grup de oameni și te-ai simțit blocat într-o buclă de conversații fără rost? Dacă trebuie să te prefaci că ești interesată de ceva care, de fapt, te plictisește înseamnă că vei avea o seară lungă. În loc să te plictisești, de ce să nu alegi să stai acasă? Poate vrei să-ți petreci timpul exersând un hobby sau făcând un curs online care ți-a captat interesul. Orice ți se pare util, interesant și distractiv!

Chiar dacă nu ai chef de ieșit în oraș cu prietenii weekendul ăsta, indiferent de motiv, poți găsi mereu câte ceva de făcut acasă. Petrece-ți timpul așa cum îți dorești și bucură-te de sfârșitul de săptămână perfect, liniștit, și de timpul petrecut cu tine însăți!

Sursa foro: Shutterstock

Newsletter Ele.ro