« Stiri Timp liber

De ce nu este prea devreme sa-ti faci planuri pentru Craciun

Un vechi proverb românesc spune că „Omul gospodar își face iarna car și vara sanie“. Evident, trec ceva ani până când îi înțelegem esența și, chiar mai mult timp, până când îl punem în aplicare. Chiar și atunci când o facem, nu putem ține cont de el în prea multe domenii, dar ni-l amintim în cele esențiale. Așadar, vă propun să fim chibzuiți și să ne facem câteva planuri pentru una dintre cele mai frumoase perioade ale anului: Crăciunul.

Niciodată nu este prea devreme să îți faci planuri ce implică oamenii dragi și bradul de Crăciun. Chiar dacă afară sunt +25 de grade, nu este moment mai bun pentru a ne face o listă de cumpărături pentru următoarele sărbători de iarnă. În fond, dacă producătorii de decorațiuni se organizează în stabilirea următoarelor trenduri, nu este păcat ca noi să nu fim în ton cu ele, fără a mai fi presați de timp?

Chiar dacă nu suntem niște fashion victims, chiar și cei mai conservatori dintre noi simțim nevoia, din când în când, să facem anumite schimbări. Dacă cele legate de amenajarea locuinței implică un buget suficient de mare încât să trebuiască planificat cu atenție, mare noroc avem însă cu accesoriile. Și mai mare noroc avem cu faptul că micile detalii fac marile diferențe. Iată astfel cum îți poți plănui, din timp, un Crăciun de poveste alături de cei dragi:

1. Stabilește locația! Cele mai bune sunt rezervate cu mult timp înainte

Fie că ești într-o relație sau nu, că ai familia aproape sau nu, trebuie să te gândești din timp unde vei petrece Crăciunul, deoarece timpul zboară și aceste detalii trebuie stabilite din timp. Eviți astfel o posibilă indisponibilitate a locului dorit sau, și mai rău, a oamenilor apropiați. Fă o listă cu persoanele dragi cu care vrei să petreci sărbătorile și asigură-te că perioada și locul sunt pe placul tuturor.


2. Cumpără online noi ornamente de brad! Înainte de Crăciun va fi mult prea aglomerat

Oricât de frumoase sunt vechile ornamente, o schimbare în peisaj este mereu binevenită. Nu trebuie să fim în perfectă concordanță cu toate trendurile, fiecare casă trebuie să aibă esența celor care locuiesc în ea, nu a tuturor designerilor de interior. Însă, din când în când, este bine să aducem câte o schimbare: fie o nouă ghirlanda de brad artificial, fie seturi noi de globuri sau fețe de masă și naproane cu tematica sărbătorilor. Pe lângă faptul că nu riști să nu le găsești pe stoc, le poți cumpăra treptat, în decurs de câteva luni, astfel încât să nu îți afecteze bugetul lunar.

3. Caută ținuta perfectă pentru Crăciun! Fiind vară, o vei găsi la reduceri

O rochie nouă își găsește mereu un loc liber în dressingul nostru arhiplin. Oricâte rochii am avea, cu siguranță, vom găsi mereu ceva care să ne lipsească și de care să avem o nevoie nemaivăzută. Vestea bună este că, vară fiind, avem șanse să găsim ținute ale căror prețuri să ne șocheze în plin sezon, la oferte extrem de atractive. Sentimentul de vinovăție dispare brusc atunci când prețul unui produs este însoțit de o bulină de reduceri.

Iată că, deși nu ne-am ascultat părinții când am fost mici și ne spuneau să ne facem temele din timp ca să scăpăm de o grijă, acum le urmăm sfatul în viața de zi cu zi mai des decât ne-am imaginat.

Sursa foto: Shutterstock

Newsletter Ele.ro