« Stiri Timp liber

In sfarsit este posibil: aplicatia care iti invata telefonul sa iti raspunda atunci cand il ratacesti

Mereu pe fuga, te repezi sa iti iei geanta, indesi iute in ea portofelul, servetelele, cheile si telefonul - ah, telefonul! Iar l-ai ratacit. Iti intrebi iute colegii unde este, dar stii si tu ca este mai mult o intrebare retorica, poate un tic verbal in timp ce cauti deja prin buzunare, pe sub hartii, pe toate birourile vecine.

Te-ai gandit vreodata cum ar fi sa iti poti gasi telefonul ratacit prin apropiere batand pur si simplu din palme sau fluierand? Ei bine, acest lucru este posibil daca ai un telefon cu sistem de operare Android (versiunea Android 2.3.3 sau o versiune ulterioara). Telekom Romania Mobile Communications a lansat aplicatia "Unde imi e telefonul?", disponibila gratuit in Google Play , atat pentru abonati, cat si pentru cei care folosesc o cartela preplatita, indiferent de retea.


Mecansimul este simplu: mai intai instalezi aplicatia pe telefon, o activezi, dupa care alegi sunetul de comanda "Fluierat" sau "Aplauze" si stabilesti numarul de actiuni pe care aplicatia sa "le asculte" inainte sa raspunda. Daca doresti, poti face si alte setari suplimentare, cum ar fi vibrare, aprindere ecran sau pornire la startup.

Rezultatul? Aplicatia nu te va ajuta sa iti gasesti cheile - pe care, de asemenea, stim ca le ratacesti des -, dar data viitoare cand nu iti gasesti telefonul, este suficient sa bati din palme sau sa fluieri si el iti va raspunde imediat cu celebrul logo acustic al Telekom!

Newsletter Ele.ro