« Stiri Timp liber

Instagram va introduce optiunea de sabloane la Reels

Instagram testează șabloanele (templates) pentru secțiunea Reels, ce va permite utilizatorilor să folosească diferite formate pentru crearea video-urilor. În prezent, funcția este disponibilă pentru câțiva creatori care au acces la versiunea beta. Opțiunea este similară cu cea de la TikTok Templates, care oferă posibilitatea userilor să-și încarce conținutul într-un format prestabilit.

Vestea a generat entuziasm în mediul online

Meta a declarat că Instagram este în continuă căutare de modalități pentru a face crearea de Reels mult mai ușoară. Testele includ posibilitatea de a face un reel cu ajutorul unui șablon preluat de la un alt reel existent. Vestea a generat entuziasm în mediul online, iar influenceri din lumea tech deja au început să dezbată acest subiect.


Va fi mai ușor de utilizat ca TikTokul

Se presupune că funcția va fi mult mai intuitivă și nu va mai fi nevoie de accesarea unor tutoriale pentru editarea video-urilor pentru a alinia sunetul cu imaginea, cum este în cazul TikTok-ului. De asemenea, va fi o modalitate simplă care va permite utilizatorilor să economisească timp pe crearea Reels-urilor, prin folosirea oricărui alt video găsit ca sursă de inspirație.

Companii precum YouTube și Snapchat au lansat aplicații proprii pentru crearea de conținut video scurt, încercând să concureze cu TikTok. Cu toate acestea, este dificil să depășești popularitatea platformei, întrucât mulți dintre utilizatori optează să-și încarce TikTok-ul în Reels. Rămâne să vedem dacă șabloanele introduse de Instagram vor reuși să întreacă succesul aplicației lui ByteDance.

Newsletter Ele.ro