« Stiri Timp liber

Studiu: Vrei sa iti gasesti sufletul-pereche mai repede? Iata ce trasatura de caracter trebuie sa ai!

Un studiu realizat recent de cercetatorii de la Universitatea din Zurich a demonstrat ca firea jucausa a unui posibil partener de viata reprezinta un element mai important decat inteligenta acestuia pentru persoanele singure care se afla in cautarea sufletului pereche.

Expertii afirma ca simtul umorului este mai important pentru cele mai multe persoane singure aflate in cautarea iubirii decat existenta unei diplome universitare sau apartenenta la o anumita religie.

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Zurich, caracterul jucaus al unui posibil partener de viata este considerat o calitate importanta de catre ambele sexe, devansand in topul calitatilor unei persoane caracterul prietenos, inteligenta si simtul umorului.

De asemenea, persoanele jucause considera ca umorul, atitudinea relaxata si creativitatea sunt atribute mai importante decat seriozitatea atunci cand se afla in cautarea unui partener de viata.

Adultii jucausi sunt acele persoane care adora jocurile de cuvinte, carora le place sa tachineze, care sunt spontane, care abordeaza provocarile cu o atitudine relaxata si care fac uneori pe bufonii.


Noul studiu a fost realizat pe baza unei cercetari a antropologului Garry Chick de la Pennsylvania State University din Statele Unite, care a elaborat o teorie, potrivit careia caracterul jucaus al adultilor reprezinta o trasatura dezirabila in procesul de selectie sexuala.

Acest element indica femeilor un nivel scazut de agresivitate al barbatilor. La randul lor, barbatii considera ca elementul in cauza denota vitalitate pentru femeile inzestrate cu aceasta calitate.

Sursa: Mediafax

Newsletter Ele.ro