« Stiri Timp liber

Trucuri care te vor ajuta sa iti faci singura poze spectaculoase

Deși ne place să călătorim cu familiile noastre, cu partenerul sau chiar cu cele mai bune prietene, trebuie să recunoaștem, ca nu suntem întotdeauna însoțiți atunci când vrem să facem o fotografie uimitoare.

Pentru a te asigura că nu mai ratezi niciodată o ocazie pentru o fotografie minunată, iată cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti faci singura poze, in care sa arati spectaculos. 

Trepied

Sincer, cei mai mulți oameni nu suporta sa poarte cu ei un trepied, oricât de mic ar fi acesta, fie pentru că sunt obosiți, fie pentru că se simt jenați; dar având acest instrument la îndemână, va fi cu siguranță de mare ajutor pentru a vă acomoda cu camera foto sau telefonul mobil. În primul rând, instalează trepiedul, încadrează fotografia care îți place și, cu cronometrul de partea ta, vei avea timpul perfect pentru a alerga și a te poziționa exact acolo unde vrei să apari.

Există trepieduri mici pentru telefoane mobile pe care le poți purta în geanta de călătorie și care, împreună cu cronometrul, te vor ajuta să obții acea fotografie pe care ți-o dorești atât de mult. De asemenea, unele ceasuri inteligente vă pot ajuta să realizați fotografia fără a fi nevoie să vă aflați în apropierea telefonului.

Regula treimilor


Un alt sfat pe care îl poți aplica și tu este faimoasa regulă a treimilor: care constă, în esență, în a nu te concentra pe fotografie, ci mai degrabă să te apleci spre una dintre laturi, astfel încât imaginea să fie mult mai armonioasă pentru ochi. Fără îndoială, unul dintre cele mai bune sfaturi pentru a-ți face fotografii care vor da o imagine de invidiat.

Atentie la lumina

O lumină frontală vă va ajuta să ascundeți acele mici imperfecțiuni de pe față și vă va face pielea să arate mult mai bine. De asemenea, este important să folosiți lumina naturală, deoarece ochii noștri sunt mai obișnuiți să perceapă această lumină și în acest fel veți arăta mult mai natural. Dacă este posibil, nu folosiți blițul, deoarece vă poate face pielea să arate mai puțin spectaculoasă.

O altă opțiune, apropo de unghiuri, este folosirea unui obiectiv cu unghi larg, cu ajutorul căruia vă puteți preface că sunteți mai departe decât sunteți de fapt. Deși nu este o opțiune ieftină, experții spun că merită pentru acest truc.


Newsletter Ele.ro