« Stiri Monden

Radu Mazare, dupa gratii! Afla de ce a fost retinut primarul Constantei

Dupa mai bine de 7 ore de audieri la DNA, primarul Constantei, Radu Mazare, a fost inchis pentru 24 de ore. Este prima data cand edilul Constantei este retinut in arest.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au decis sa emita mandat de retinere pentru 24 de ore pe numele lui Radu Mazare.

In cursul zilei de ieri, Radu Mazare a fost ridicat de mascati si dus in fata anchetatorilor.

"Ma astept la orice", a declarat edilul Constantei in momentul in care a fost ridicat.

Perchezitiile facute la vila primarului din Mamaia, care au durat mai bine de noua ore, au fost facute in prezenta celor doi avocati ai lui Radu Mazare, unul dintre aparatori fiind Marius Mocanu, care il reprezinta si pe presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu.


Din primele informatii, primarul Radu Mazare este anchetat intr-un dosar de acte de coruptie care s-au desfasurat in perioada 2011-2013.


Ancheta vizeaza modul in care a fost construit cartierul de locuinte sociale din oras, procurorii solicitand primariei mai multe documente legate de aceasta investitie, in valoare totala de 7 milioane de euro.

Radu Mazare este cercetat de DNA in trei dosare legate de retrocedari de terenuri, iar in 2008 a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, alaturi de alte persoane, tot intr-un dosar legat de retrocedari, acesta judecandu-se la Curtea de Apel Bucuresti.

Cartierul de locuinte este format din 17 blocuri, in total 906 locuinte, iar in prezent locuiesc acolo aproximativ 3.000 de persoane. Cartierul a fost finalizat in vara anului trecut de Primaria Constanta.

Newsletter Ele.ro