« Estetica

Cum sa folosesti scortisoara pentru a elimina punctele negre

Scorțișoara este un condiment cunoscut pentru faptul că are antioxidanți, precum și vitamina C, așa că este ideală pentru reînnoirea celulelor, îmbunătățirea texturii pielii și eliminarea punctelor negre. Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de faptul că ar putea crea o reacție pe pielea sensibilă, așa că vă recomandăm ca înainte de a utiliza acest tratament natural să efectuați un test de alergie sau să consultați un dermatolog.

Ce sunt punctele negre?

Ați observat că porii dumneavoastră sunt mari? Poate din cauza punctelor negre, pentru că porii nu-și pot schimba dimensiunea. Porii care sunt înfundati cu murdărie și bacterii sunt cunoscuți sub numele de puncte negre, iar uneori au o ușoară umflătură care mărește textura pielii. Deși sunt complet normale, ele apar uneori la persoanele cu tendință la acnee, așa că se recomandă vizitarea unui dermatolog pentru un tratament adecvat în fiecare caz.

Cum să eliminați punctele negre?

Dacă vrei să îndepărtezi punctele negre, cel mai bine este să ai o rutină de curățare facială în care în fiecare dimineață și seară să îndepărtezi murdăria și bacteriile de pe față pentru a preveni înfundarea porilor. De asemenea, nu este recomandat să stoarceți pielea în încercarea de a "scoate" punctele negre, deoarece acest lucru poate lăsa urme și imperfecțiuni care sunt dificil de îndepărtat. Poți opta pentru această mască cu scorțișoară pentru a scăpa de punctele negre.

Ingrediente:
½ lingură de scorțișoară pudră
1 lingură de miere

Procedura:
Într-un bol se adaugă pudra de scorțișoară și mierea. Se amestecă până se obține un amestec omogen. Se aplică pe zona feței unde aveți puncte negre și se lasă să acționeze timp de 15-20 de minute. După aceea, îndepărtați masca cu apă călduță și apoi cu apă rece.