« Estetica

Cum sa iti albesti dintii instant cu ingrediente din bucatarie

De-a lungul anilor, este normal ca smalțul dinților noștri să se deterioreze sau să înceapă să se păteze, din cauza unor obiceiuri proaste, cum ar fi fumatul, anumite alimente sau alcoolul. Dacă ți s-a întâmplat acest lucru, nu-ți face griji, exista câteva trucuri ieftine pentru a reda albul zâmbetului cu ingrediente pe care probabil le ai în bucătărie.

Curățarea cu bicarbonat de sodiu și lămâie

Una dintre cele mai simple modalități de a albi dinții este să folosești bicarbonat de sodiu, un ingredient care se găsește chiar și în unele paste de dinți. Acest element pe care îl puteți găsi în bucătărie are proprietăți naturale de albire și dezinfectare, fiind chiar unul dintre ingredientele multor măști și creme de albire.

Pentru a-l folosi, puneți puțin bicarbonat de sodiu într-un bol mic și amestecați-l cu sucul unei lămâi pentru a crea o pastă cu care vă puteți spăla pe dinți. Clătiți ca de obicei. Acest remediu este perfect pentru îndepărtarea petelor de suprafață de pe dinți și previne dezvoltarea de noi bacterii. Folosiți-l timp de trei până la cinci zile, apoi așteptați șase luni pentru a-l folosi din nou.

Coji de lămâie și ceai de lămâie

Un alt remediu de casă eficient pentru albirea dinților este folosirea cojilor de lămâie sau prepararea unei ape de gură cu suc natural de lămâie diluat în apă. Pentru a face acest lucru, fierbeți niște apă cu sucul unei lămâi. Se lasă să fiarbă timp de 5 minute și se ia de pe foc. Apoi spală-te pe dinți ca de obicei și, la final, clătește-ți gura cu ceaiul de lămâie.

Alternativ, vă puteți freca dinții cu interiorul cojii de lămâie, ceea ce vă va ajuta să vă albiți zâmbetul. Frecați-vă dinții cu coaja, lăsați să acționeze timp de aproximativ 5 minute, spălați-vă pe dinți în mod normal și clătiți.