« Ingrijirea parului

Cum sa opresti caderea parului toamna. Sfaturi de la specialisti

Deși căderea părului poate apărea în orice moment al anului, mai ales dacă este asociată cu o problemă, toamna o observăm mult mai abundent. Acest lucru se datorează faptului că aceasta este perioada din an în care are loc ceea ce se numește reînnoirea părului. Aceasta este o perioadă care poate dura între 3 și 6 luni și se caracterizează printr-o cădere crescută a părului. Organismul nostru își înlocuiește părul și acest lucru se datorează în parte faptului că în timpul verii suntem mai mult expuși la soare, există o transpirație excesivă și intrăm în contact cu apa de mare și de piscină. Toate acestea cauzează deteriorarea foliculilor de păr.

Odată ce vara se termină, organismul nostru încearcă să ne regenereze părul. Întotdeauna vom observa o cădere mai accentuată a părului în această perioadă a anului, dar putem schimba unele obiceiuri și chiar folosi produse pentru a ne face părul să crească mai sănătos și mai puternic.

Schimbarea dietei noastre

Când se termină vara, cu toții ne dorim să ne întoarcem în formă. Nu este un moment nepotrivit pentru a ne schimba alimentația, ceea ce ne va ajuta, de asemenea, să avem un păr mult mai puternic. Acest lucru se datorează faptului că pierderea părului poate crește dacă avem o lipsă de nutrienți. De aceea, recomandăm o dietă bogată în legume și fructe, leguminoase, nuci, carne, dar și grăsimi, cum ar fi cele pe care le putem obține din peștele gras sau din uleiul de măsline crud.

Reducerea stresului

Există patologii legate de stres, cum ar fi alopecia. Acest lucru, evident, poate fi gestionat prin eliminarea surselor de stres. Este interesant să facem exerciții de meditație, să adăugăm activități care ne relaxează, cum ar fi cititul sau ascultarea de muzică, precum și să încorporăm un supliment cu plante medicinale, cum ar fi valeriana.

Exerciții fizice regulate

Exercițiile fizice ne ajută foarte mult să ne menținem o viață sănătoasă și o stare de sănătate în general bună. De asemenea, poate ajuta la pierderea părului. Dacă ne gândim că unul dintre factorii de cădere a părului poate fi legat de anxietate, exercițiile fizice ne-ar putea ajuta să o reducem. Activitatea eliberează endorfine care ne vor ajuta din toate punctele de vedere, inclusiv pe acesta.

Îngrijirea părului

Când vine vorba de îngrijirea părului, încercați să nu vă spălați părul cu apă extrem de fierbinte. Este mai bine să folosiți apă călduță. Motivul este că apa fierbinte ne va deteriora și mai mult părul. De asemenea, deși ideal este să nu folosim uscătorul de păr, dacă îl vom folosi, este mai bine să îl plasăm la o distanță de cel puțin 30 de centimetri.