« Ingrijirea parului

Cum sa-ti pastrezi parul mai curat pentru mai mult timp. Trucuri pe care trebuie sa le stie orice femeie

Vrei un păr curat pentru mai mult timp? Aceste trucuri te vor ajuta să prelungesti efectul și să îl maschezi atunci când este murdar. A face baie în fiecare zi este un obicei igienic pe care multe persoane îl urmează întocmai; cu toate acestea, când vine vorba de păr, experții sunt categorici în a afirma că nu este necesar să îl speli în fiecare zi, ci să urmezi anumite indicații pentru a-l menține îngrijit și pentru a nu-l murdări.

Fiecare tip de păr are propriile particularități. Părul creț este mai puțin gras, dar dacă este drept, este mai probabil să se murdărească des, așa că va trebui să îl speli mai des. În acest sens, un studiu al Universității Columbia explică faptul că, dacă pielea și părul sunt grase, ar trebui spălate de 3 sau 4 ori pe săptămână, în timp ce dacă se află la mijloc, 2 spălări sunt suficiente pentru a menține sănătatea scalpului.

Dar asta nu este tot, trebuie să țineți cont și de modul în care vă spălați și de cantitatea de produs pe care o folosiți. Cel mai bine este să folosiți un șampon neutru, la fel ca și balsamul, și să folosiți doar o cantitate de mărimea unei alune sau a unei nuci și să distribuiți bine prin masaj pentru a favoriza circulația.

Păstrează-ți părul curat cu aceste sfaturi

1. Nu-l atingeți de fiecare dată

De fiecare dată când îți atingi părul pentru a-l aranja, pentru a-ți face o coadă sau pentru a-l muta dintr-o parte în alta, singurul lucru pe care îl faci este să-l murdărești, pentru că mâinile tale acumulează murdărie și o transferi fără să vrei.

2. Periajul corect

Pentru a evita îndepărtarea sebumului sau a grăsimii de la rădăcini și transferul acesteia în restul părului, cel mai bine este să periați părul de la jumătatea lungimilor spre vârfuri, astfel încât murdăria să nu devină mai vizibilă. De asemenea, nu vă pieptănați prea mult.

3. Apă rece pentru spălare

Clătirea temeinică a părului după șamponare sau balsam este esențială pentru îngrijirea părului. În acest moment este important să il clătiți cu apă călduță sau rece. Acest truc va închide cuticula fibrei capilare, ceea ce va permite produsului aplicat să rămână mai mult timp și să evite murdăria, potrivit revistei Elle. De asemenea, se recomandă folosirea apei minerale și nu a apei care iese de la robinet, deoarece aceasta conține calcar, care murdărește părul. O altă opțiune este să fierbi apa de la robinet și, odată ce este călduță, să o folosești pe păr.

Stilistul Noelia Jiménez a explicat pentru Vogue că, dacă păstrezi trucul de clătire cu apă aproape rece, vei reuși să controlezi nivelul de sebum și, prin urmare, părul tău va fi mai puțin murdar.

4. Păstrați-vă periile curate

Periile și aparatele de îndreptat se murdăresc de fiecare dată când îți coafezi părul, așa că este ideal să le speli sau să le înmoi în apă și alcool pentru a le dezinfecta, în timp ce uneltele pe care le conectezi la priză trebuie curățate prin frecarea cu vată înmuiată în soluția de mai sus, pentru ca grăsimea acumulată să nu-ți murdărească părul.

5. Leagă-ți părul înainte de a merge la culcare

Părul liber tinde să se murdărească și, dacă ai pielea grasă, este bine să eviți contactul cu fața, așa că legarea lui este o soluție excelentă, lucru pe care ar trebui să îl faci și înainte de a merge la culcare.

6. Urmăriți dieta

"Alimentele bogate în grăsimi contribuie la producerea de sebum pe scalp, așa că evită-le, deoarece îți vor murdări părul mai repede", a declarat Noelia Jiménez pentru Vogue. Ea recomandă reducerea consumului de zahăr, deoarece acesta "reduce la minimum vitamina E din sânge, care este foarte importantă pentru creșterea sănătoasă a părului". De asemenea, ar trebui să fim atenți la cantitatea de făinuri rafinate pe care o consumăm, deoarece acestea ajută la secreția mai mult sebum în scalp și la excesul de impurități.