« Ingrijirea parului

Pericolele spalarii parului cu balsamul. Cum trebuie folosit corect

Îngrijirea personală este un factor foarte important pentru orice persoană și, de aceea cautam mereu alternative pentru a ne menține sănătatea și îngrijirea personală în condiții perfecte. Când vine vorba de păr, probabil că știi că este destul de greu să îl menții sănătos fără să se rupă sau chiar să se încurce, iar în căutarea unei soluții oamenii recurg adesea la tot felul de alternative. Mai ales cele care devin virale pe rețelele de socializare.

În ultima vreme, a devenit foarte populară ideea de a avea grijă de părul tău spălându-l doar cu balsam. Trebuie să știi insa că această tendință există încă din 2001, când creatoarea Lorraine Maseey a scris într-una dintre lucrările sale că pentru a trata părul creț ar trebui să înlocuiești șamponul cu produse care să nu conțină cu adevărat sulfați, parabeni, silicoane, uleiuri minerale sau chiar alcool.

De ce nu este bine să vă spălați părul cu balsam?

Deși această practică are ca scop o alternativa mai "sănătoasa" pentru păr, este important să cunoaștem părerea experților despre ideea de a putea avea grijă de părul tău spălându-l doar cu balsam. Potrivit Academiei Spaniole de Dermatologie, utilizarea șamponului este esențială pentru igiena zilnică și =acesta funcționează ca un tratament pentru orice patologie care poate afecta scalpul.

Samponul are rolul de a elimina grăsimea generată, dar, în același timp, unele dintre ele pot fi puțin agresive pentru păr și chiar pentru piele, iar idealul este să poți folosi un șampon sau chiar mărci alternative pe care le cunoști, care să funcționeze pentru tine și să nu-ți afecteze pielea.