« Make Up

Ce tip de manichiura se potriveste cel mai bine nevoilor tale

Nu degeaba se spune că mâinile sunt cărțile noastre de vizită. Indiferent de tipul de manichiură pe care îl preferăm, cea mai importantă este curățarea corespunzătoare a unghiilor. Chiar dacă în prezent avem la dispoziție extrem de multe variante de texturi, forme și culori, o mână curată, hidratată, fără cuticule crescute și cu unghii modelate uniform va fi mereu apreciată.

O manichiură nu mai este demult o simplă colorare a unghiilor, aceasta devenind în ultimii ani o formă de artă în miniatură. Nivelul la care a ajuns această meserie îl depășește cu mult pe cel avut în urmă cu doar câțiva ani, iar producătorii din domeniu nu contenesc să aducă pe piață tot mai multe accesorii și produse revoluționare. Nu mai este vorba doar despre culoare, ci despre detalii ce constau în adevărate picturi.

Avantajul unei piețe atât de ofertante și variate în privința materialelor folosite este faptul că noi putem alege ce tip de manichiură ne place și se potrivește nevoilor noastre.

Iată care sunt cele mai căutate tipuri de manichiură:

Manichiura clasică

Este perfectă pentru persoanele care sunt la începutul călătoriei în lumea colorată a manichiurii și pentru cele care nu doresc sau nu pot să petreacă prea mult timp la salon pentru o manichiură.

La fel ca la orice manichiură, primul pas constă în curățarea corespunzătoare a unghiilor, eliminarea cuticulelor și colorarea unghiilor cu nuanța dorită. În funcție de stilul vestimentar, de job și de preferințele personale, la o manichiură clasică putem opta pentru stilul french (ce implică nuanțe naturale la baza unghiei și un strat bine definit de culoare albă pe vârful acesteia) sau pentru diferite nuanțe – deschise, închise, sidefate sau mate.

Acest tip de manichiură implică mai puțin timp petrecut pe scaunul de la salon, dar are o durată de viață destul de scurtă pe mâinile noastre. Este perfectă pentru persoanele care doresc să experimenteze cât mai multe culori, fără a trebui să aștepte câteva săptămâni.

Manichiura cu gel

A fost cel mai revoluționar tip de manichiură. Nu există femeie care să nu își dorească o colorare perfectă și durabilă a unghiilor, ce ține până la două, chiar trei săptămâni. Este una din cele mai dese manichiuri solicitate în saloanele de profil, datorită faptului că oferă perfecțiune.

Femeile care nu au norocul să aibă unghii puternice și sănătoase apelează adesea la manichiura cu gel constructie datorită rezultatelor miraculoase, pe care altfel nu le-ar putea atinge. Pe lângă culorile ce rămân intacte pe unghie mult timp, cu acest tip de manichiură poți avea adevărate opere de artă pe unghie, modelele efectuate de specialiștii din domeniu fiind tot mai spectaculoase.

Unghiile false

Deși avem impresia că ne întoarcem în timp, acest artificiu folosit chiar și în joacă atunci când eram mici este încă de actualitate. Nu mai vorbim despre acele unghii de plastic fragile și inegale cum erau acum mulți ani, ci de niște tipsuri atent lucrate, din materiale calitative. Sunt o variantă rapidă pentru atunci când ne dorim să avem unghii spectaculos de lungi, intens colorate, dar fără a petrece mult timp la salon.

Pentru a avea parte de o manichiură frumoasă, trebuie să ținem cont de anumite aspecte pe care ni le pot prezenta doar persoanele cu experiență în domeniu. Pe lângă un portofoliu diversificat de servicii oferite, atunci când ne căutăm un salon la care să mergem, trebuie să ne informăm cu mare atenție asupra întrunirii condițiilor de igienă.

Sursa foto: Shutterstock