« Make Up

Unghii cu gel - 9 lucruri pe care trebuie sa le cunoasteti

Dacă sunteți în căutarea manichiurii perfecte și de durată, ar trebui să luați în considerare unghiile cu gel. Dar înainte de a vă duce la un salon specializat, iată câteva sfaturi de top pe care ar trebui să le știți:

Manichiura cu gel sau acril

Manichiura cu gel unghii UV sau cu acril este total diferită de manichiura clasică.

Unele tipsuri sunt acrilice și sunt realizate cu o pulbere înmuiată în solvent. Ele sunt utilizate în principal pentru a prelungi sau pentru a oferi un strat superior unghiei naturale.Uneori, unghiile acrilice vin în culori, de obicei sunt colorate în tonuri naturale. Gelurile, pe de altă parte, vin în nuanțe de lac de unghii și se usucă sub o lampă UV sau cu LED.

Unghiile tale nu au nevoie să respire

Multe femei își fac griji când vine vorba despre aceste geluri,deoarece se tem că unghiile lor nu vor mai putea respira. Acest lucru este un mit!

Gelul slăbește “baza” unghiei din cauza procesului de pilire

Multora le este frică să își pună unghii cu gel din cauza faptului că unghia nu poate să respire, dar unghiile sunt deja moarte prin natura lor și de fapt nu necesită să respire. Baza unghiei (sau unghia naturala) și cuticulele sunt foarte importante – ele sunt țesut viu, de aceea trebuie să fiți atente când vă puneți unghii cu gel. Cel mai sigur mod este să mergeți la un salon cu o manichiuristă experimentata.

Atenția trebuie să fie asupra manichiuristei

Este foarte tentant să faceți cu totul altceva în timpul petrecut la manichiura - fie că vă uitați la tv, fie să vorbiți cu alte persoane, dar, indiferent de ceea ce faceți, verificați din când în când și ce face manichiurista. Asigurați-vă că ea îndepărtează cu grijă gelul, fară să vă distrugă unghia.

Iți poți face singură unghii cu gel chiar la tine acasă

Daca dorești să economiseti bani, timp, și să scapi și de drumul până la salon, iți poți comanda singură geluri pentru unghii. În schimb trebuie să fii foarte atentă, iar pentru acest lucru ai nevoie de niște sfaturi de la specialiști sau poți face un curs specializat în acest domeniu.

Hidratează-ți mâinile chiar dacă nu ai manichiură cu gel

Este recomandat să folosești ulei pentru cuticule și cremă hidratantă pentru mâini. Chiar dacă nu ai gel pe unghii, aceste produse te ajută să iți menții mâinile frumoase tot timpul.

Radiațiile UV pot fi periculoase pentru sănătatea ta

Specialiștii spun că expunerea inutilă la radiațiile ultraviolete dăunează sănătății. Din fericire există numeroase îmbunătățiri în acest domeniu, iar multe branduri de renume, precum Lila Rossa, au scos pe piață lămpi UV cu leduri care nu au efecte secundare asupra sănătății noastre.Costul manichiurii cu gel nu este mare

Pe lângă faptul că gelul rezistă pe unghii aproximativ o lună, merităm toate acest mic răsfăț. Prețurile variază de la salon la salon, în funcție de tehnica pe care o are manichiurista, de produsele pe care le folosește, de zonă  și multe altele.

Efecte secundare

Aproape toate ustensilele care se folosesc pentru unghii cu gel trebuie sterilizate în recipiente speciale pe care orice salon trebuie să le aibă. Infecțiile pot apărea în urma tăierii cuticulelor. În cazul în care doriți să scăpați de aceasta teamă,  cereți manichiuristei dumneavoastră să nu vi le taie ci pur și simplu să le împingă. Acest lucru vă avea efect, doar că trebuie să aveți puțină răbdare și să folosiți uleiuri speciale pentru cuticule.

Citește și Tendințe în manichiura pentru vara 2022.