« Social

Cutremur de 5,9 grade in Turcia, urmat de 70 de replici. Detalii de ultima ora

Panica uriasa in Turcia, unde s-a produs, marti dimineata, un cutremur puternic de 5,9 grade pe scara Richter. Seismul a avut loc in vestul Turciei si a fost urmat de nu mai putin de 70 de replici, au anuntat oficialii.

Potrivit primelor informatii, au fost raniti 35 de oameni, unul fiind in stare grava dupa ce a incercat sa sara de pe balcon.

„Avem 35 de răniţi, dintre care unul în stare critică”, a declarat ministrul turc al Sănătăţii, Fahrettin Koca. „Au fost înregistrate 70 de replici, inclusiv şase cu magnitudinea 4”, a anunţat acesta, potrivit agerpres.ro.

Epicentru cutremurului produs in jurul orei 4.00 a fost in provincia Düzce de la Marea Neagră, însă s-a resimţit până la Istanbul, aflat la aproximativ 200 de kilometri de Düzce, şi la Ankara, potrivit agenţiei turce pentru protecţie civilă Afad. Inițial, US Geological Survey (USGS) a înregistrat o magnitudine de 6,1 grade, iar Centrul Seismologic Europeano-Mediteranean (EMSC) a spus că magnitudinea a fost de 6 grade.

Cel mai puternic seism din ultimii ani din Turcia a avut loc in octombrie 2022 în oraşul Izmir de la Marea Egee, în care au murit mai mult de 100 de persoane