« Cupluri

Cum sa exprimi ceea ce te deranjeaza intr-o relatie fara sa te certi

Tăcerea despre lucrurile care te deranjează este dăunătoare, deoarece ceea ce faci este să îți acumulezi furia și, uneori, ceea ce nu se spune poate deveni o bombă care într-o zi explodează. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să spui întotdeauna adevărul și să te descarci.

Să spui lucrurilor pe nume va fi întotdeauna cel mai bun lucru pentru relația ta, chiar dacă pare dificil. Spuneți ceea ce vă deranjează într-un mod inteligent și mențineți o relație sănătoasă.

E important sa spui ceea ce gandesti fara sa jignesti

Chiar dacă îți exprimi supărarea în cel mai bun mod și cu cele mai bune intenții, trebuie să ții cont de faptul că modul în care cealaltă persoană primește mesajul nu depinde doar de tine. Este posibil ca atunci când vă exprimați disconfortul, cealaltă persoană să se simtă inconfortabil sau să fie dezamăgită, dar asta nu înseamnă că trebuie să evitați să vă exprimați.

Momentul potrivit 

Multe mesaje își pierd forța pentru că nu sunt transmise în contextul potrivit. Încercați să explicați în mod concret și precis ce vă deranjează în acest moment, fără a aduce în discuție alte plângeri din trecut care nu mai sunt relevante.

Cere explicatii

Astfel, veți evita să faceți presupuneri pe care nu le cunoașteți cu adevărat și care vă pot supăra fără motiv. Încercați să îl înțelegeți pe celălalt, să vă puneți în locul lui, astfel încât să existe o comunicare mai bună și să înțelegeți amândoi acțiunile și disconfortul care a apărut în urma evenimentului.

Propune alternative 

După ce ați explicat furia și motivele acesteia, puteți spune celeilalte persoane cum sau ce măsuri puteți lua pentru a îmbunătăți situația, astfel încât să nu scape de sub control. Întotdeauna căutați în orice situație un câștig pentru amândoi, un punct în care amândoi să vă simțiți bine.

Atentie la tonul vocii

Unul dintre sfaturile pentru a exprima ceea ce te deranjează fără să te cerți cu partenerul tău este să fii foarte atent la tonul vocii tale. Atunci când cineva strigă, își pierde automat atenția și îi va fi foarte greu să audă ceea ce vreți să spuneți. Este vorba de a-ți exprima ideile, nu de a le impune, de a încerca să menții un dialog deschis, de a învăța să asculți și, mai presus de toate, de a nu încerca niciodată să schimbi cealaltă persoană.