« Metabolismul

Stiti care este diferenta dintre premenopauza si perimenopauza?

Menopauza este un fenomen natural, pe care multe femei îl traversează cu dificultate și care ridică multe întrebări. Trebuie reținut că menopauza, momentul instalării menopauzei, nu apare brusc, fiind precedat de premenopauză și perimenopauză. O perioadă care implică numeroase procese și transformări care au loc în organism din cauza modificării nivelurilor de hormoni, în special ale celor de estrogen și progesteron.

Ce este premenopauza?

Este perioada de timp de la debutul menstruației până spre vârsta de 30-40 ani, când intervalele de timp dintre menstruatii devin neregulate.

Ce este perimenopauza?

Este perioada în care ciclurile menstruale devin neregulate; perimenopauza timpurie e caracterizată prin cicluri care întârzie circa 7 zile, în timp ce perimenopauza târzie include peste 2 luni de absența a menstruației (amenoree). În această perioadă ciclurile pot fi anovulatorii sau ovulatorii, neexcluzând apariția unei sarcini. Această perioadă poate dura până la 2-8 ani.

Simptomele caracteristice acestei perioade:

- modificări ale ciclului menstrual
- intervale mai scurte/ mai lungi între cicluri
- perioade de sângerare mai scurte / mai lungi
- flux mai abundent / mai redus
- modificări de consistentă și culoare ale sângelui pierdut
- bufeuri; sunt senzații de căldură brusc instalată, cel mai frecvent la față și pielea capului, cu iradiere în jos, urmate de transpirații, sunt variabile ca frecvență și intensitate, putând dura de la câteva minute la câteva ore, apar frecvent noaptea, însoțite adesea de palpitații- sunt și femei care nu prezintă de loc bufeuri
- transpirații nocturne
- scăderea calității somnului , care poate duce la oboseală în timpul zilei și scăderea performanțelor ocupaționale și în viață de familie
- creșterea / scăderea libidoului
- diminuarea / întârzierea orgasmului
- diminuarea secretiilor vaginale
- prurit vulvar
- durere în timpul actului sexual (dispareunie)
- cistite recurente
- pierderi involuntare de urină (incontinență urinară)
- reapariția simptomatologiei premenstruale
- modificări ale dispoziției, iritabiltate
- pierderi de memorie de scurtă durataAbia apoi urmează menopauza!

În toate aceste cazuri soluția ameliorării acestor simptome supărătoare stă în farmacia naturii.

Iarba lui Cristofor (cimicifuga racemosa cunoscută și sub denumirea de actaea racemose) este o plantă utilizată de multă vreme de femei. Nu numai în perioada fertilă a vieţii lor, ci și după aceea, ca tonic la menopauză.

De zeci de ani, Remifemin reprezintă medicamentul din plante cel mai apreciat pentru tratamentul fără hormoni al neplăcerilor tipice ale (pre-, peri-)menopauzei. REMIFEMIN conține un extract special de cimicifuga, şi acționează eficient și sigur, reglând dezechilibrul hormonal indus de apariția menopauzei. Este 100% fără hormoni, cu aceleași efecte benefice, dar fără efectele secundare ale acestora.